7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Romanii din Marea Britanie sunt bine integrati, 3 din 4 romani au job

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a pus accentul, in cadrul discutiilor cu omologul britanic, Philip Hammond, pe necesitatea cooperarii pentru imbunatatirea perceptiei asupra romanilor din Marea Britanie, seful diplomatiei aratand, in context, ca romanii din aceasta tara sunt “bine integrati“.

Potrivit unui comunicat MAE, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marti, in cadrul vizitei la Londra, o intrevedere cu omologul britanic, Philip Hammond, in care seful diplomatiei de la Bucuresti a pus “un accent aparte pe necesitatea cooperarii active a celor doua parti pentru imbunatatirea perceptiei asupra cetatenilor romani care lucreaza in Marea Britanie, in continuarea demersului scris din 23 februarie 2014, in urma documentarului produs de Channel 4“.

Bogdan Aurescu a subliniat importanta implicarii autoritatilor britanice, impreuna cu cele romane, in acest efort. Cei doi demnitari au convenit ca diplomati din cele doua ministere de externe sa se intalneasca pentru a stabili un inventar de posibile linii de actiune pe aceasta tema.

- Advertisement -

In acest context, Aurescu s-a referit, din nou, la potentialul comunitatii romanesti din Marea Britanie, care este un contributor net la economia si viata socio-culturala a tarii gazda, fapt dovedit de statistici si de studii riguroase efectuate in Marea Britanie si la nivelul Comisiei Europene, precizeaza MAE.

Ministrul de Externe a aratat ca romanii din Marea Britanie sunt bine integrati, peste 3 din 4 romani fiind angajati (rata de angajare fiind in prezent de 77,7%, mai mare decat cea a cetatenilor britanici).

Pe de alta parte, Bogdan Aurescu a propus valorificarea deplina a potentialului oferit de Parteneriatul Strategic in toate domeniile de cooperare. In acest sens, Aurescu a salutat misiunea economica recenta a UK TI (United Kingdom Trade and Investment) cu aproximativ 50 de companii si a exprimat speranta cresterii investitiilor britanice in Romania.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourceincont

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: