6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Romanii din Marea Britanie se declara liber profesionisti

[quote_box_center]Rapoartele Universitatii Oxford subliniaza ca mii de muncitori din Romania si Bulgaria din Marea Britanie s-au declarat liber profesionisti, obtinand astfel acces mai mare la ajutoarele sociale.[/quote_box_center]

6 din 10 imigranti romani si bulgari din Regatul Unit s-au declarat liber profesionisti in anul 2013, fapt ce le-a permis acces total la ajutoarele sociale din partea statului.

Astfel, potrivit unei analize a Universitatii Oxford, 59,1 la suta dintre muncitorii din cele doua tari est-europene s-au declarat astfel, comparativ cu doar 14 la suta din populatia Regatului Unit.

- Advertisement -

Romanii “au invadat” Marea Britanie inainte de ridicarea restrictiilor – vezi cifrele oficiale

[pull_quote_left]Indiferent de motivatie, acest statut a furnizat acces la sistemul de ajutoare sociale[/pull_quote_left], se mai arata in raport.

Declararea statutului de liber profesionist le permite cetatenilor celor doua tari sa eludeze regulile stricte care le permiteau sa acceseze doar posturi ce necesita o calificare slaba.

Procentul de 59,1 la suta inseamna 69.000 de muncitori romani si bulgari din Marea Britanie.

Cifrele oficiale arata ca numarul de muncitori imigranti din Romania si Bulgaria in Marea Britanie a atins un maxim record la sfarsitul anului 2013, o crestere de 42 la suta, inainte chiar de ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, la 1 ianuarie, astfel ca exista 144.000 de muncitori romani si bulgari care traiesc in Regatul Unit, potrivit cifrelor din ultimul trimestru al anului 2013.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: