4 C
London
Thursday, December 23, 2021
4 C
London
Thursday, December 23, 2021

Românii din Marea Britanie profită de alți români aflați la început de drum

Un cuplu de români este acuzat în UK pentru exploatarea unui alt român, pe care l-au convins să locuiască cu ei.

Sunt multe cazuri în care românii aflați în străinătate au profitat de alți români, mai ales de cei aflați la început de drum într-o țară străină. Un astfel de caz s-a petrecut în Marea Britanie, unde un cuplu de români fără locuri de muncă sunt acuzați de exploatarea unui conațional, pe care l-au ademenit să locuiască împreună cu ei, obligându-l să le plătească 500 de lire sterline pe lună pentru a dormi pe canapeaua din locuința lor, în timp ce ei trăiau din beneficii, scrie Daily Mail Online.

Adrian Bostan, 37 de ani și Mioara Toma, 34 de ani, sunt acuzați că l-au exploatat pe Marius Florea, 39 de ani, pe o perioadă de aproape șase luni după ce acesta a sosit în Marea Britanie, din România, în octombrie 2014. Când a ajuns la locuința celor doi, în Bradford, aceștia i-au luat lui Florea cartea de identitate și apoi salariile pe care le obținea muncind la un punct de lucru al companiei DHL, potrivit surselor judecătorești britanice. Marius Florea a spus instanței că ”plătea” 300 de lire pe lună pentru chirie și 200 de lire pentru produse alimentare. De asemenea, el s-a plâns că Adrian Bostan l-a lovit în față, atunci când le-a cerut explicații celor doi. Bostan și Toma, care sunt căsătoriți și au doi copii, se presupune că au vrut să folosească banii pe care îi luau ilegal lui Florea pentru a-și cumpăra un televizor nou și un Xbox.

- Advertisement -

Potrivit Curții Coroanei din Bradford, cuplul de români i-a lăsat lui Florea doar o sumă mică de bani pentru alcool și țigări. Procurorul Nick Adlington a spus: ” Este un caz în care cei acuzați l-au adus pe reclamant în Regatul Unit ca să plătească pentru stilul lor de viață, în timp ce ei au cerut ajutoare sociale. Ei au aranjat și au plătit pentru transportul lui către Marea Britanie și, ulterior, au preluat controlul asupra finanțelor reclamantului pentru propriul lor câștig financiar. Nu numai că i-au luat banii, dar l-au și amenințat, luându-i și cartea de identitate”.

Procurorul Adlington a mai afirmat că Bostan i-a spus lui Florea că ar trebui să aplice pentru un permis de conducere în Regatul Unit cu titlu provizoriu, ca dovadă a adresei sale și apoi l-a taxat cu 375 £ pentru aceasta. La început, Florea nu avea un cont bancar, iar angajatorul său îi plătea salariul prin cec, scoatea banii și era obligat să-i predea lui Adrian Bostan. Instanța de judecată precizează că Florea a deschis în cele din urmă un cont bancar propriu, dar cu toate acestea, cuplul Bostan-Toma i-ar fi luat cardul și PIN-ul, când acestea au sosit prin poștă, iar apoi au cheltuit banii.

M. Florea a mers la poliție după ce A. Bostan i-ar fi spus că va fi trimis înapoi în România din cauza comportamentului său. Cuplul Bostan- Toma a negat exploatarea lui Marius Florea, spunând că acesta putea să plece în orice moment. Cei doi neagă ambele capete de acuzare, ținere în sclavie a unei persoane și aranjarea intenționată a intrării în UK a unei persoane în scopul exploatării acesteia. Procesul este în curs de desfășurare.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: