5.8 C
London
Friday, December 10, 2021
5.8 C
London
Friday, December 10, 2021

Românii din Marea Britanie nu se iubesc prea tare unii pe alţii

Românii au devenit în ultimii ani o comunitate tot mai mare în Marea Britanie, însă nu se numără printre cele mai unite comunităţi din Insulă.

Nici printre cele mai privilegiate nu se numără, mulţi simţindu-se discriminaţi, iar sumele pe care le câştigă sunt sub aşteptările lor.

Site-ul online AngliaMea.ro a formulat o serie de chestionare pentru a evalua unele percepţii şi stilul de viaţă al românilor care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie.

- Advertisement -

La întrebarea “Cum reacţio­naţi când întâlniţi conaţionali români în marea Britanie?” răspunsurile au fost surprinzătoare:

La întrebarea “

Cum reacţio­naţi când întâlniţi conaţionali români în marea Britanie?

” răspunsurile au fost surprinzătoare: doar 26% au răspuns “Sunt bucuros, îi abordez imediat pentru a face cunoştinţă”, în timp ce 16% au ales opţiunea “mă bucur să văd şi alţi români aici, dar nu îi abordez”. Pentru 20% prezenţa altor conaţionali le este “absolut indiferentă”.  Un procent de  23% au declarat că i-ar evita pe cât posibil. Mai mult, 15% dintre cei care au luat parte la aceste chestionare, au răspuns “mă deranjează şi categoric evit orice discuţie sau contact”.

Astfel, 38% dintre românii din Regat, adică aproximativ 4 români din 10,  ar evita pe cât posibil orice contact sau discuţie cu alţi români întâlniţi acolo.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: