8.9 C
London
Friday, December 3, 2021
8.9 C
London
Friday, December 3, 2021

Românii din Marea Britanie, care vor cu orice preț să sărbătorească Paștele în familie

Românii din Marea Britanie, care vor cu orice preț să sărbătorească Paștele în familie, se întorc în țară pe rute ocolitoare. Astfel, mulți cred că vor scapa de carantină, dacă declară că vin din țări care nu sunt considerate zone galbene sau roșii. Greșit și periculos! Autoritățile sunt cu ochii pe ei și vor controla toate sosirile în țară, indiferent de zona din care se întorc.

Cei care încearcă fentarea carantinei vor suporta rigorile legii.

- Advertisement -

Dorul de familie, distanța prea mare, apropierea Paștelui și condițiile de izolare i-au împins pe câțiva români din Marea Britanie să o ia pe un drum greșit spre țară.

Au descoperit că întoarcerea prin Irlanda îi scapă de carantină în România și astfel își pot petrece sărbătorile în familie. Fără să țină cont de pericolul care se expun și îi expun pe cei dragi.

Am şi eu aceleaşi informaţii. E un proces pe care nimeni nu poate să-l fenteze. Noi am făcut un apel la cetăţenii români să rămână de sărbătorile pascale în Marea Britanie, să nu meargă pe acest drum aventuros al transportului cu maşina prin toată Europa”, spune ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

Oficialii din România îi asigura că își vor petrece Paștele în carantină și că nimeni nu scapă neverificat.

Vor fi supuşi procedurii de verificare, triere, în punctele de trecere ale frontierei şi cu siguranţă nu vor putea să-şi petreacă sărbătorile în familie. Vor fi obligaţi să realizeze o procedură de 14 zile de carantinare sau autoizolare şi cred că cea mai bună soluţie este să rămane pe loc, acolo unde se găsesc la acest moment” , a declarat secretar de stat în MAI, Bogdan Despescu.

Cei prinși că încearcă să încalce regulile carantinei sunt condamnați la închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

În acest moment, pe lista zonelor roșii sunt 12 țări, printre care Marea Britanie, Spania și Italia.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: