17.3 C
London
Friday, June 24, 2022
17.3 C
London
Friday, June 24, 2022

Românii din Marea Britanie care nu au statut de rezident permanent ar putea fi nevoiți să se întoarcă în țară

Românii din Marea Britanie care nu au statut de rezident permanent și care au probleme cu actele ar putea fi nevoiți să se întoarcă în țară în urma Brexit.

Parlamentul britanic a aprobat, luni, legea care permite Guvernului să înceapă întreg procedeul de ieşire a ţării din Uniunea Europeană. Legea va intra în vigoare după ce este aprobată de Regină.

Cei care au un statut de rezident permanent – având peste cinci ani de când este stabilit în Marea Britanie – nu prea au mare linişte nici ei. Dar ceilalţi, care nu au acte, nu au nicio siguranţă. Mulţi se vor întoarce acasă sau în ţările din care au venit. Pentru că, în special, în ultimul an, în ultimii doi ani, au venit masiv din toată diaspora în Marea Britanie. Acum se aşteaptă o reîntoarcere a celor mulţi care nu au un statut legal”, a explicat pentru TVR, Mirel Prisacaru, român din Londra, membru al Consiliului Românilor de Pretutindeni.

- Advertisement -

Tot luni premierul scoțian Nicola Sturgeon și-a exprimat intenția de a cere un nou referendum privind independenţa. Acest lucru ar putea însă complica lucrurile. Ipoteza desprinderii Scoţiei din Regatul Unit este pentru mulţi votanţi Brexit un preţ prea mare de plătit.

Premierul Theresa May a anunţat că până la sfârşitul acestei luni vrea să activeze Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona – care prevede că orice stat se poate retrage din Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcevocea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: