4.5 C
London
Sunday, January 9, 2022
4.5 C
London
Sunday, January 9, 2022

Românii din Marea Britanie afectați de o nouă lege a sănătății

Medicii de familie din Marea Britanie le vor solicita pacienților să își dovedească naționalitatea, atunci când îi vor înregistra. În cazul în care nu vor putea face dovada cetățeniei, imigranții vor fi obligați să suporte consultațiile din propriul buzunar. Proiectul aparține Departamentului de Sănătate și va fi implementat în acest an, printr-un program pilot.

Potrivit postului de radio LBC, prin această strategie se urmărește recuperarea costurilor de asistență medicală primară din țările de origine ale imigranților.

- Advertisement -

Astfel, se arată în revista Pulse, a medicilor de familie din Marea Britanie, în zece domenii medicale se va solicita un card european de asigurări valabil. Acesta va oferi titularului dreptul la asistență medicală în Spațiul Economic European.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că se dorește îmbunătățirea sistemului NHS, prin recuperarea costurilor pentru asistența medicală primară acordată vizitatorilor internaționali.

Potrivit LBC, turismul medical costă Marea Britanie în jur de 2 miliarde de lire sterline pe an, în ciuda faptului că doar rezidenții cu “permis de ședere permanentă” au dreptul la servicii medicale gratuite.

Ministrul Sănătății, Jeremy Hunt, a anunțat încă de anul trecut planul de a percepe pacienților din afara UE 150% din costul tratamentelor NHS.

- Advertisement -
Sourcedcnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: