16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Românii din diaspora s-au înscris pe platforma de ajutor în timp de pandemie

Patru tineri din București au creat la începutul pandemiei de COVID o platformă care să îi sprijine pe cei vulnerabili – să le cumpere mâncare și medicamente ori să le plimbe cățelul.

Ideea a pornit de la apelul unui român din diaspora, care nu găsea pe nimeni să-i ajute rudele din Bârlad.

- Advertisement -

Vecinul tău” a adunat deja 1.500 de “vecini” care vor să-i ajute pe cei din proximitatea locuinței lor. Iar românii din diaspora au găsit ideea atât de bună, încât au importat-o în țările în care locuiesc.

Așa s-a născut unsernachbar.de în Germania și myneighbour.uk în Marea Britanie.

Dinu Drog, unul dintre fondatorii platformei, a povestit pentru Libertatea cum a fost creată comunitatea de “vecini” și cum vor să o extindă și după ce se termină pandemia.

Avem un prieten în Londra care ne-a sunat și ne-a rugat să-i găsim un voluntar în Bârlad, de unde sunt părinții lui. Avea nevoie de ajutor. Și n-am știut să-i răspundem”, și-a început Dinu povestea.

Atunci ne-am gândit că nu există nici o inițiativă de voluntariat care să atingă și comunitățile mai mici. Că mai toate inițiativele astea civice s-au dezvoltat în centrele urbane mari.

Și așa am zis: hai să facem o chestie națională, nu pe Cotroceni, nu pe București și să creăm o platformă pe care să punem laolaltă cererea și oferta. Un fel de Uber, dar cu voluntari.

În scurtă vreme, s-au înscris pe platformă 1.500 oameni din toată țara, dornici să dea o mână de ajutor – practic, s-au coagulat și alte inițiative de acest gen în același loc.

Platforma are deja și o latură internațională, pentru că este accesată de români din toată lumea care vor să-și ajute rudele.

Mecanismul e simplu: voluntarul se înscrie online, își face un profil care este verificat și primește ulterior un rating.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: