0.2 C
London
Saturday, January 23, 2021

Românii care lucrează în Marea Britanie ar trebui să fie liniștiți în legătură cu viitorul lor

- Advertisement -

Românii care lucrează în Marea Britanie ar trebui să fie liniștiți în legătură cu viitorul lor, chiar dacă Regatul Unit se pregătește să iasă din Uniunea Europeană. Mesajul vine de la ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

De ziua Europei, amasadorul Marii Britanii spune că după ce țara sa părăsește Uniunea, România va deveni al 6 lea stat din structură ca număr de locuitori și va avea un cuvânt greu de spus.

Pentru românii care se află acum în Marea Britanie, cei care au locuit pentru cinci ani, când ieşim, au dreptul de second state. Înseamnă că păstrează drepturile la servicii medicale şi alte servicii. Cei care nu au împlinit cinci ani pot să rămână să primească second state când au împlinit 5 ani de rezidenţă în Marea Britanie”, a spus Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.

- Advertisement -

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene crede că România are ca prim punct al agendei sale externe preluarea conducerii Uniunii în 2019.

Cred că Europa a trecut peste şocul Brexit. În România pe 9 mai, anul viitor, o să avem summitul care va decide viitorul Europei. România va fi pentru 6 luni capitala Europei şi noi o să dăm direcţia viitorului acestei construcţii europene”, a spus Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Avem multe du învățat de la membrii Uniunii Europene, spun oficialii români, iar învățământul este doar una din zone.

Noi stăm prost acum, cred că avem vreo 2,9% din PIB. Finlanda în 1941 a dat un sfert din PIB pe 20 de ani pentru educaţie şi sănătate, din cauza asta se vede cum sunt ei”, a spus Tomnița Michaela Florescu, viceprimar PMB.

Diplomaţii au schimbat impresii în cadrul unui eveniment organizat pentru de ziua Europei, în Capitală.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news