16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

Românii blamați pentru că pleacă să muncească în Anglia

- Advertisement -

Apelul Fănicăi, femeia de 51 de ani, care a plecat la muncă în Anglia, unul dintre cele mai recente transporturi, care ridică la zeci de mii de muncitori români numărul celor care au plecat să lucreze în stare de urgență.

350 de muncitori sezonieri au plecat joi către Germania și Marea Britanie din Aeroportul Otopeni.

- Advertisement -

Fănica Dumitrescu, 51 de ani, a plecat în miez de noapte din Petroșani, ca să prindă avionul din București. Nevoia care nu ține cont de pandemie a împins-o la fel ca pe alte zeci de mii de români.

Românii blamați pentru că pleacă să muncească în Anglia
Fănica Dumitrescu, mamă a trei copii, a plecat pentru al doilea an consecutiv să muncească în sud-estul Angliei la o fermă de cules fructe

Nu îi este teamă că se va infecta cu noul coronavirus. Dar Fănica și-ar dori să muncească în țara ei.

Fănica a plecat din Petroșani spre București cu trenul de la miezul nopții. De doi ani, de când locuiește în micul oraș, n-a reușit să-și găsească un loc de muncă.

Să vină domnul Orban cu noi la cules căpșuni, dacă nu ne dă locuri de muncă bine plătite. De ce credeți că pleacă tineretul și nu numai?

Apelul femeii vine la o lună după ce premierul Ludovic Orban a promis că odată cu „revenirea la normalitate“ se va ocupa de integrarea românilor care se întorc în țară.

Anul trecut, femeia de 51 de ani a devenit muncitor sezonier pe timp de vară și toamnă la cules și ambalat de mere. A lucrat la o fermă lângă orașul Tonbridge, în comitatul Kent, o regiune din sud-estul Angliei. Anul ăsta merge, prin aceeași firmă de recrutare, tot la o fermă în Kent unde o să culeagă fructe.

Nu-mi este frică. Oricum ne bagă la carantină să stăm o săptămână. Dacă e să te îmbolnăvești, te îmbolnăvești oriunde.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news