9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Românii au transformat chiria în Marea Britanie într-o afacere

O metodă, destul de cunoscută şi practicată în rândul românilor din Londra, prin care grija numărul unu a lunii, şi anume chiria este eliminată, este subînchierea.

Mulţi sunt cei care închiriază case prin agenţii sau prin persoane fizice pe care mai apoi la subînchiriază. Cei care au astfel de idei reuşesc să trăiască fără a plăti nici măcar o liră… pe acoperişul de deasupra capului.

Subînchirierea…şi modalitatea de a sta pe gratis.

P.M. este unul dintre românii fericiţi care nu deţin grija chiriei. Tânărul de 29 de ani din Maramureş a închiriat în urmă cu doi ani de zile, printr-o agenţie, o casă cu mai multe dormitoare. De atunci… „stau pe gratis”, ne-a mărturisit acesta. Planul de a închiria o casă i-a trecut prin minte încă de când a ajuns în Londra.

- Advertisement -

Persoana la care am locuit când am ajuns în Londra avea o casă pe numele său, dar subînchiria camerele libere. Le spunea celor din casă că pe lună chiria este de 1.500 de lire, însă în realitate se plătea doar 1.150. Şi astfel, ea stătea în casa respectivă fără să plătească nimic… îi mai rămâneau şi bani. Mi s-a părut o idee bună… şi în următoarele luni am strâns bani şi am închiriat şi eu o casă pe numele meu”, spune P.M.

A plătit la acea vreme 3.000 de lire, „1.350 de lire – chiria pe o lună, 1.350 de lire – depozit şi 300 de lire taxa agenţiei prin care am închiriat casa.”

Singurul lucru pozitiv, spune tânărul român, este faptul că banii cu care şi-ar fi plătit o chirie normală în Londra îi trimite în România unde îşi construieşte propria casă.

Casa are trei dormitoare mari, un single, două băi, living, bucătărie şi grădină. În fiecare cameră stă câte un cuplu care plăteşte 450 de lire pe lună… adică 1.350 de lire în total pe lună, chiria casei. Iar în camera single stau eu. Am fost sincer şi le-am spus oamenilor din casă adevărul, pentru că nu mai vreau minciuni, complicaţii şi certuri. Ei ştiu că eu nu plătesc chirie şi nu au nimic împotrivă”, spune tânărul care nu de multe ori a vrut să renunţe la „afacerea” sa, din cauza dezavantajelor.

De multe ori am vrut să mă mut singur. Nici nu îmi venea să mă mai duc acasă. Aveam nişte chiriaşi care erau puşi mereu pe ceartă, care consumau mult alcool, care ascultau muzică până noaptea târziu. A fost groaznic. Dar am mers mai departe. Acum am noroc de oameni buni şi curaţi în casă… şi asta contează cel mai mult când ai o astfel de «afacere»”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: