4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

România, semnal foarte clar de solidaritate cu Marea Britanie

România e de partea Marii Britanii in cazul spionului otrăvit!

Este foarte important ca România, în cadrul Uniunii Europene, să dea “un semnal foarte clar de solidaritate cu Marea Britanie, mai ales în contextul discuţiilor despre Brexit”, în ceea ce priveşte reacţia la otrăvirea, pe teritoriul Regatului Unit, a fostului spion rus Serghei Skripal, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, potrivit Agerpres.

Ministrul român de Externe a s-a referit la cazul Skripal în cadrul unei conferinţe comune de presă cu omologul lituanian Linas Linkevicius. “Am discutat aceste chestiuni care au fost dezbătute la Consiliul European şi unde se doreşte la nivelul UE să fie o poziţie echilibrată şi coerentă din partea tuturor ţărilor membre.

- Advertisement -

Din punctul nostru de vedere, acest lucru este foarte important, dar şi mai important este să dăm un semnal foarte clar de solidaritate cu Marea Britanie, mai ales în contextul discuţiilor despre Brexit”, a afirmat şeful diplomaţiei române, citat de Agerpres.

Meleşcanu a subliniat că ţara noastră susţine colaborarea pe teme de apărare cu Marea Britanie şi după Brexit

După plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dacă aceasta va fi decizia finală, noi ne dorim să avem o relaţie cât mai strânsă pe probleme de securitate şi apărare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană”, a spus el.

Totodată, ministrul român de Externe a spus că luni, în jurul orei 15,00, la Bruxelles, “va fi adoptată o decizie care va fi comunicată presei”.

A arăta solidaritatea noastră este un semnal foarte clar că dorim o evoluţie în acest sens. Autorităţile române evaluează în prezent care ar fi posibilităţile de reacţie a României. Dorim să ne exprimăm solidaritatea şi în termenul prevăzut”, a spus Meleşcanu.

În aceeaşi notă, ministrul de Externe lituanian, Linas Linkevicius, a afirmat că acest caz este o “provocare pentru toată comunitatea internaţională”, care necesită “măsuri coordonate dar şi naţionale”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: