3 C
London
Friday, November 5, 2021
3 C
London
Friday, November 5, 2021

România, printre primele patru ţări care furnizează “sclavi” moderni în Marea Britanie

Amploarea sclaviei moderne în Marea Britanie este mai mare decât se estima anterior, existând până la 13.000 de victime ale fenomenului în ţară, informează sâmbătă ibtimes.co.uk, citând un raport al Ministerului de Interne.

Este pentru prima dată când guvernul de la Londra avansează un număr al victimelor sclaviei moderne. Potrivit guvernului, victimele provin din peste 100 de ţări dar, conform datelor din 2013, majoritatea victimelor sunt originare din Albania, Nigeria, Vietnam şi România, în timp ce unele sunt născute în Marea Britanie, relatează BBC.

- Advertisement -

Printre victimele sclaviei moderne se află femei forţate să se prostitueze, dar şi femei lipsite de libertate pentru a lucra la domiciliu.

Ministerul britanic de Interne susţine că a adoptat mai multe măsuri pentru a combate fenomenul. [pull_quote_center]A venit timpul pentru pentru o acţiune concertată, coordonată. Colaborând cu numeroşi parteneri, trebuie să intensificăm lupta împotriva sclaviei moderne în această ţară şi la nivel internaţional, să punem capăt suferinţei unor persoane nevinovate[/pull_quote_center] , a declarat ministrul de interne, Theresa May.

Estimarea Home Office asupra numărului victimelor sclaviei moderne este mult mai gravă decât cea a Centrului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, care a avansat un număr de 2.744 pentru 2013.

Conform unor informaţii publicate anterior de media britanice, unii diplomaţi din Marea Britanie abuzează de prerogativele pe care le au pentru a trafica lucrători la domiciliu care locuiesc şi muncesc în condiţii inumane, notează ibtimes.co.uk

- Advertisement -
Sourceromaniatv

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: