11.7 C
London
Tuesday, November 30, 2021
11.7 C
London
Tuesday, November 30, 2021

România este prea puțin cunoscută pentru britanici spune Paul Brummell

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat miercuri, la Ploiești, că România este prea puțin cunoscută pentru britanici, dar sunt în derulare demersuri ale ambelor guverne pentru promovarea țării și a oportunităților pe care aceasta le poate oferi investitorilor.

Pentru noi, România este prea puțin cunoscută și guvernul britanic lucrează pentru promovarea atracțiilor din România. (…) Noi lucrăm împreună cu Guvernul României în această privință. Vom organiza în luna martie o delegație de aproape 60 de firme britanice pentru a le demonstra ce este aici în România și cred că o să fie foarte folositor și pentru firmele britanice și pentru România‘, a declarat ambasadorul Paul Brummell, la finalul unei întâlniri cu mediul de afaceri care a avut loc la Camera de Comerț și Industrie (CCI) Prahova.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, țara noastră are foarte multe ‘plusuri‘ pentru atragerea de investitori, între care a menționat capitalul uman, poziția geografică, dar și gradul de creștere a PIB-ului.

[pull_quote_center]Din punctul meu de vedere, sunt foarte multe plusuri în România. Unul este capitalul uman, este o populație foarte bine vorbitoare de limba engleză, foarte educată (…) Am fost foarte impresionat în ceea ce privește calitatea educației și m-am întâlnit cu reprezentanți din firme britanice din sectorul IT (…) care mi-au spus că un punct de atracție pentru investițiile lor în România a fost chiar calitatea studenților, mai ales în sectorul IT. Cred că și plasarea geografică este foarte bună, aproape de țările din Est, și gradul de creștere a PIB-ului, care este mai bun decât media europeană, deci sunt niște aspecte foarte pozitive pentru România[/pull_quote_center] , a conchis Paul Brummell.

De asemenea, ambasadorul Marii Britanii la București a punctat că, pentru atragerea mai multor investiții, este nevoie de un climat legislativ mai clar, dar și de continuarea luptei împotriva corupției.

Paul Brummell a efectuat o vizită de lucru în județul Prahova pentru a cunoaște potențialul economic și de afaceri local, dar și oportunitățile oferite de companiile prahovene interesate să dezvolte relații cu Marea Britanie.

Potrivit președintelui CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, la nivelul județului sunt 2.540 de firme cu capital străin sau societăți mixte, Marea Britanie situându-se pe locul al patrulea cu 125 de firme, după Italia, Germania și Turcia.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: