10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

România doreşte să se găsească cele mai bune soluţii pentru ca Marea Britanie să rămână în UE

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni că România doreşte să se găsească cele mai bune soluţii pentru ca Marea Britanie să rămână în UE, dar a arătat că, la Consiliul European, ţara noastră doreşte ca anumite lucruri legate de situaţia lucrătorilor în Marea Britanie să fie clar precizate.

“Considerăm că propunerea Comisiei este un bun punct de pornire pentru a rezolva acele chestiuni privind drepturile sociale ale lucrătorilor. Sunt câteva lucruri pe care România le vrea precizate şi, cu siguranţă, în cursul reuniunii Consiliului, aceste lucruri vor fi precizate, legat de modul în care ar urma să se aplice acel mecanism de salvgardare.

Pe noi ne interesează să fie clar aplicat în situaţii excepţionale, care să fie identificate pe baza unor analize foarte obiective, să fie aplicat pe termen cât mai scurt. La fel, celălalt subiect legat de alocaţiile pentru copii. Şi acolo, noi ne dorim ca acest mecanism să fie aplicat doar de acum înainte, să se aplice la cei care urmează să vină la muncă de acum înainte. Sunt câteva lucruri care vor fi discutate la Consiliu

Premierul a precizat că acest subiect va fi abordat la Bucureşti, luni după-amiază, de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în întâlnirea acestuia cu preşedintele Klaus Iohannis, cel care va reprezenta România la Consiliul European din 18-19 februarie.

- Advertisement -

România a participat deja la diferitele reuniuni de consultare şi de pregătire a reuniunii Consiliului. Domnul preşedinte Iohannis va participa la aceste întâlniri şi subiectul este discutat astăzi de domnul preşedinte Tusk împreună cu domnul preşedinte Iohannis la Bucureşti, însă domnul preşedinte Juncker ştie — şi eu am mai spus-o în mai multe rânduri — că România doreşte să găsească soluţiile pentru ca Marea Britanie în UE“, a adăugat Cioloş.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceromaniatv

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: