16.9 C
London
Monday, June 20, 2022
16.9 C
London
Monday, June 20, 2022

Români printre candidați la alegerile locale din Marea Britanie

În alegerile locale de joi care au loc în majoritatea regiunilor din Marea Britanie au drept de a alege și de a fi aleșii și cetățenii Uniunii Europene rezidenți aici. În acest alegeri candidează și români.

Sergiu Barna este candidat al Partidului Conservator, condus de prim ministrul Boris Johnson, pentru consiliul județean Kent, comitatul din colțul de sud-est al Angliei, relatează jurnalistul Petru Clej pentru RFI.

- Advertisement -

Deși Conservatorii au toate șansele să-și păstreze majoritatea confortabilă în acest consiliu pe care-l domină politic practic de la înființare în 1973, Sergiu Barna este într-o poziție dificilă, candidând în circumscripția Canterbury Sud în orașul reședință al județului, care acum patru ani a fost câștigată de un candidat al Partidului Liberal Democrat.

Sergiu Barna recunoaște că nu candidează cu prima șansă!

În județul Cambridgeshire candidează cu șanse bune de a fi aleasă româncă Alexandra Bulat. Alexandra Bulat candidează în circumscripția Abbey din orașul Cambridge, capitala comitatului (echivalentul județului) Cambridgeshire din estul Angliei, din partea Partidului Laburist.

Circumscripția (divizia) Abbey din orașul Cambridge avea un consilier Laburist de la alegerile precedente, care s-a retras lăsând un loc liber de candidat pentru care a fost selecționată Alexandra.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: