15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Români din Diaspora au marcat Ziua Națională, în ciuda restricțiilor (video)

Români din Diaspora au marcat Ziua Națională, în ciuda restricțiilor din țările de adopție, prin mutarea evenimentelor în mediul online.

O astfel de inițiativă a pornit de la președintele Asociației Femeilor Românce din Grecia, Ana Maria Cuciureanu, care a conectat online organizații ale românilor din mai multe state europene. Ana Maria Cuciureanu a declarat că, în ciuda situației generate de pandemie, „românii nu pot fi ținuți departe unii de ceilalți”.

- Advertisement -

Pentru că orice modalitate de reunire a fost restricționată în Grecia, am decis să transformăm mediul virtual într-un tărâm al tuturor posibilităților. Pentru a marca într-un mod inedit Ziua Națională a României, am decis să trecem nu doar pragul ușii, ci și granița statelor europene, reunindu-ne cu organizații românești din Grecia, Marea Britanie, Italia și Spania.

Astfel, în cadrul unei întâlniri online, ne-am bucurat unii de prezența celorlalți, interpretând împreună Imnul României și transmițându-ne urări de bine și încurajări”, a arătat Ana Maria Cuciureanu.

Ea a subliniat că prin acest eveniment românii au sărbătorit Ziua României, dar au și pus bazele unor colaborări între o parte dintre organizațiile și școlile românești din Europa.

Urmează să ne întâlnim în număr și mai mare pentru a ne cunoaște, sprijini și colabora”, a spus președinta Femeilor Românce din Grecia.

Au răspuns pozitiv invitației lansate de ea Școala în limba română „Elena Rosetti-CuzaAtena – Grecia, Comunitatea ”Ștefan cel Mare și Sfânt” și Centrul cultural și educativ românesc ”Armonia”, din același oraș;

Asociația ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Aspropyrgos, Grecia; Asociația ”Carpatia” – Salonic, Grecia; Asociația ”Ziua Unirii” – Spoleto, Italia;

Școala românească ”AlexZ – Românește de la A la Z” – Londra, Marea Britanie;

Școala românească ”Nicolae Iorga” – Liverpool, Marea Britanie și Școala românească ”Nicolae Iorga” – Birmingham, Marea Britanie.

Toți au urat „La mulți ani” României și românilor de pretutindeni.

Momentul când au cântat Imnul Național poate fi ascultat aici:

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: