2.5 C
London
Sunday, April 11, 2021

Români din Diaspora au marcat Ziua Națională, în ciuda restricțiilor (video)

- Advertisement -

Români din Diaspora au marcat Ziua Națională, în ciuda restricțiilor din țările de adopție, prin mutarea evenimentelor în mediul online.

O astfel de inițiativă a pornit de la președintele Asociației Femeilor Românce din Grecia, Ana Maria Cuciureanu, care a conectat online organizații ale românilor din mai multe state europene. Ana Maria Cuciureanu a declarat că, în ciuda situației generate de pandemie, „românii nu pot fi ținuți departe unii de ceilalți”.

- Advertisement -

Pentru că orice modalitate de reunire a fost restricționată în Grecia, am decis să transformăm mediul virtual într-un tărâm al tuturor posibilităților. Pentru a marca într-un mod inedit Ziua Națională a României, am decis să trecem nu doar pragul ușii, ci și granița statelor europene, reunindu-ne cu organizații românești din Grecia, Marea Britanie, Italia și Spania.

Astfel, în cadrul unei întâlniri online, ne-am bucurat unii de prezența celorlalți, interpretând împreună Imnul României și transmițându-ne urări de bine și încurajări”, a arătat Ana Maria Cuciureanu.

Ea a subliniat că prin acest eveniment românii au sărbătorit Ziua României, dar au și pus bazele unor colaborări între o parte dintre organizațiile și școlile românești din Europa.

Urmează să ne întâlnim în număr și mai mare pentru a ne cunoaște, sprijini și colabora”, a spus președinta Femeilor Românce din Grecia.

Au răspuns pozitiv invitației lansate de ea Școala în limba română „Elena Rosetti-CuzaAtena – Grecia, Comunitatea ”Ștefan cel Mare și Sfânt” și Centrul cultural și educativ românesc ”Armonia”, din același oraș;

Asociația ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Aspropyrgos, Grecia; Asociația ”Carpatia” – Salonic, Grecia; Asociația ”Ziua Unirii” – Spoleto, Italia;

Școala românească ”AlexZ – Românește de la A la Z” – Londra, Marea Britanie;

Școala românească ”Nicolae Iorga” – Liverpool, Marea Britanie și Școala românească ”Nicolae Iorga” – Birmingham, Marea Britanie.

Toți au urat „La mulți ani” României și românilor de pretutindeni.

Momentul când au cântat Imnul Național poate fi ascultat aici:

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news