2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Români care aplică pentru un loc de muncă în Marea Britanie s-a dublat

[quote_box_center]Din ce în ce mai mulţi români vin în Marea Britanie în căutarea unui loc de muncă, în condiţiile în care numărul de aplicaţii s-a dublat faţă de anul trecut[/quote_box_center] indică noi date, preluate de Daily Express. Potrivit tabloidului britanic, creşterea ”şoc‘ survine după ce normele UE au forţat Marea Britanie să renunţe, de la 1 ianuarie, la restricţiile privind acordarea vizelor pentru solicitanţii de locuri de muncă din România şi Bulgaria.

Marea Britanie este în prezent cea mai importantă destinaţie pentru românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În acest sens, Daily Express citează date furnizate de cel mai mare site de recrutare din România, Tjobs.ro, care a înregistrat 42.562 de aplicaţii pentru locuri de muncă în Marea Britanie de la circa 23.000 de solicitanţi, în primele trei luni ale anului în curs. În aceeaşi perioadă a anului trecut, site-ul a înregistrat doar 18.369 de aplicaţii de la un număr de 11.708 de solicitanţi.
Germania, a doua destinaţie ca popularitate pentru românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate, a primit mai puţin de jumătate din numărul de CV-uri trimise în Marea Britanie.

- Advertisement -

Potrivit tabloidului britanic, aceste cifre par să susţină temerile legate de un aflux masiv de forţă de muncă ieftină pe piaţa muncii din Marea Britanie, care ar putea duce la o scădere a salariilor, privarea britanicilor de locurile de muncă atât de necesare şi la creşterea presiunii asupra serviciilor publice.
Pe de altă parte, datele au indicat că firme din Marea Britanie au oferit 31.588 de posturi vacante pe site-ul menţionat între lunile ianuarie şi martie ale acestui an – în creştere 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, numărul de posturi vacante în Marea Britanie este dublu faţă de cel pentru Grecia şi triplu faţă de cel pentru Germania.

[pull_quote_center]Cele mai multe locuri de muncă publicate sunt în industria hotelieră şi turism, urmate de cele din domeniul asistenţei, din agricultură şi din catering[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcecapital

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: