17.3 C
London
Friday, June 24, 2022
17.3 C
London
Friday, June 24, 2022

Românca rănită în atacul din Londra, se află în continuare în stare gravă

Tânăra aruncată în apele râului Tamisa în timpul atacului terorist de miercuri, se află în continuare în stare gravă, dar au fost înregistrate evoluţii pozitive, a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, Ambasada României în Regatul Unit.

Cetăţeanul român rănit în incident a fost externat şi se află în afara oricărui pericol, în timp ce partenera acestuia se află sub îngrijire medicală. Starea sa, deşi rămâne în continuare gravă, este stabilă, fiind înregistrate unele evoluţii pozitive.Ambasada României, împreună cu autorităţile britanice, acordă familiei întreaga asistenţă necesară. Eventuale informaţii viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoştinţa publicului doar cu acordul familiei“, precizează misunea diplomatică română.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că iubitul tinerei se pregătea să o ceară în căsătorie pe aceasta la momentul accidentului, conform The Independent.

anunturiuk.com Românca-rănită-în-atacul-din-Londra,-se-află-în-continuare-în-stare-gravă2Românca aruncată în apele râului Tamisa în timpul atacului terorist de miercuri nu a sărit în mod voit de pe podul Westminster pentru a scăpa din faţa maşinii teroristului, ci a fost azvârlită în ape de forţa vehiculului, potrivit unui diplomat.

- Advertisement -

Andreea Cristea, arhitectă de naţionalitate română în vârstă de 29 de ani, a fost găsită în apă la puţin timp după atac. În încurcătura produsă, au apărut informaţii că aceasta ar fi sărit de pe pod pentru a scăpa cu viaţă din faţa maşinii.

Ambasadorul român Dan Mihalache a clarificat că Andreea Cristea a fost „practic aruncată” în râu de maşină. Acesta a adăugat că femeia se afla în vacanţă în Londra alături de prietenul său, Andrei Burnaz, pentru a sărbători ziua sa de naştere. Diplomatul a precizat că Burnaz, inginer, plănuise să o ceară în căsătorie pe iubita sa chiar în ziua atacului terorist.

Vineri după amiază, Andreea Cristea şi-a redobândit cunoştinţa, fiind stabilizată după o operaţie asupra unui cheag de sânge pe creier.

Andrei Burnaz a fost tratat în spital pentru o fractură la picior. Într-un video se poate vedea momentul dramatic în care este surprinsă căderea româncei. Dan Mihalache a declarat pentru BBC că: „Este un miracol că a supravieţuit. A fost practic aruncată în Tamisa.”

Erau turişti, veniseră să sărbătorească o zi de naştere. El intenţiona să o ceară în căsătorie chiar în aceeaşi zi cu atacul, şi din păcate, ăsta a fost destinul“.

Imediat după încheierea atacului, oficialii autorităţii portuare au declarat că au scos din apă o femeie rănită, dar în viaţă, aceasta fiind tratată pentru răni grave.

Un şofer de autobuz din Londra, care a descris panica după atac, a declarat că era conştient că a căzut cineva în râu: „Imediat ce i-am scos pe toţi din autobuz, am auzit pe cineva ţipând că soţia sa a sărit în râu pentru a evita să fie lovită“, a spus Michael Adamou pentru The Independent.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceziuadecj

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: