6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021
6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Româncă a fost arestată în Marea Britanie pentru infracțiuni de sclavie modernă

O româncă în vârstă de 35 de ani a fost arestată de către GLAA sub suspiciunea unor infracțiuni de sclavie modernă și trafic de persoane.

Ea a fost eliberată pe perioada desfășurării anchetei.

- Advertisement -

GLAA a primit informații care indică faptul că până la 15 persoane ar fi fost exploatate, cu bani scoși din conturile lor bancare și cazați de suspectă în spații de cazare supraaglomerate.

Rapoartele au sugerat, de asemenea, că situația era atât de disperată, încât unele victime au apelat la căutarea de mâncare în pubelelele aflate în apropierea supermarketurilor.

Patru muncitori găsiți în interiorul proprietății au fost intervievați de ofițerii GLAA și au primit informații despre drepturile lor.

De asemenea, s-au efectuat percheziții ample la acea adresă, anchetatorii descoperind condiții de viață nesănătoase, precum și dovezi pentru anchetă.

Andy Davies, ofițerul principal de investigații al GLAA, a declarat: „Exploatarea forței de muncă nu s-a oprit din cauza coronavirusului și, în mod crucial, nici noi în încercarea de a o estompa. În ultimele trei luni, am fost proactivi cu partenerii noștri în a sublinia mesajul că exploatarea lucrătorilor vulnerabili este inacceptabilă în orice moment și cu atât mai mult când țara trece printr-o criză de sănătate publică fără precedent.

La începutul pandemiei, criminalii și angajatorii fără scrupule ar fi putut crede că există o oportunitate potențială de a-și exploata muncitorii.

Mesajul nostru pentru ei este destul de simplu: nu vă vom tolera comportamentul, vă vom opri practicile de exploatare și ne vom folosi de resursele noastre la maxim pentru a vă asigura că o să răspundeți pentru acțiunile dvs. penale”.

Operațiunea a fost susținută de ofițeri de la poliția din West Midlands

Tackling labour exploitation during the coronavirus pandemic from GLAA on Vimeo.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: