13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Român înjunghiat în Marea Britanie din cauza unei partide de şah

Un bărbat italian a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă, după ce în aprilie şi-a înjunghiat mortal colegul de apartament din cauza unei partide de şah, transmite „The Guardian”.

Victima acestuia a fost Ioan Suditu, un român stabilit în Italia, în vârstă de 40 de ani şi tată a doi copii, plecat la muncă în Marea Britanie.

Massimo Fishti, în vârstă de 35 de ani, a plecat împreună cu doi prieteni în noaptea de 25 aprilie din apartamentul din Londra pe care îl împărţea cu Ioan Suditu şi cu încă un bărbat. Când s-a întors, colegii săi de apartament erau în mijlocul unei partide de şah. Fishti, iritat de faptul că un cerşetor îi ceruse bani înainte de a se întoarce acasă şi probabil în stare de ebrietate, a luat un cuţit de bucătărie  şi a părăsit din nou locuinţa.

- Advertisement -

Conform Poliţiei Metropolitane, Fishti s-a întors după doar câteve momente, nervos, şi a întrerupt partida celor doi, aruncându-le tabla de şah din faţă. Reacţia agresivă a iscat o încăierare între el şi Suditu, în cadrul căruia Fishti a apucat un cuţit de bucătărie şi l-a înjunghiat pe bărbat în inimă, după care, realizând ce a făcut, a fugit de la locul faptei. Poliţia, alertată de partenerul de şah al românului, l-a găsit pe Suditu inconştient, iar medicii au ajuns prea târziu pentru a-l salva.

Ioan Suditu avea 40 de ani la momentul tragediei, şi era tată a doi copii, în vârstă de 12, respectiv 4 ani. El se stabilise în Italia împreună cu familia, însă a plecat să muncească în Marea Britanie. Soţia sa, Iuliana Suditu, a oferit Poliţiei Metropolitane o declaraţie legată de moartea soţului:

Soţul meu era stâlpul familiei. El a plecat în Anglia pentru o slujbă plătită decent, şi economisea bani pentru a putea să ne mutăm împreună acolo în iulie 2015. Fetiţa mea de patru ani încă mă întreabă: „Când se întoarce tati acasă? Când ne mai sună ca să vorbesc cu el?” Ce ar trebui să-i răspund?

Conform profilurilor de Facebook ale lui Ioan şi a Iulianei Suditu, familia este originară din Bacău, dar erau stabiliţi în Reggio di Calabria de cel puţin trei ani. Nu se ştie dacă aceştia încă deţineau cetăţenie română, iar MAE şi Ambasada României în Marea Britanie nu au făcut nici o referire oficială legată de caz; o singură sursă din Marea Britanie , publicaţia „Evening Standard”, l-a identificat pe bărbat ca fiind român.

Daca aveti informatii in legatura cu acest incident puteti suna la 020 8345 3715, sau daca doriti sa ramaneti anonim, sunati Crimestoppers la numarul 0800 555 111.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: