15.6 C
London
Tuesday, June 22, 2021
15.6 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Român condamnat în Marea Britanie la 19 ani de închisoare a fost extrădat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis  extrădarea în România a unui tâlhar român ce a fost condamnat în Marea Britanie la 19 ani de închisoare.

Instanța supremă a mai a decis să-i reducă acestuia pedeapsa de la 19 la 14 ani de închisoare și a dispus ca acesta să fie internat într-un centru de detenție pentru minori.

Rîpă Florin și a comis o serie de fapte abominabile, ce au șocat opinia publică din Regatul Unit.

- Advertisement -

Potrivit Express, Florin Ripa, în vârstă de 18 ani, l-a atacat brutal pe David Cooper, în vârstă de 70 de ani, pe 7 noiembrie anul trecut, lovindu-l cu piciorul de aproximativ 15 ori în cap și corp.

La doar o lună după ce a fost eliberat dintr-o pușcărie britanică, pe 7 noiembrie 2015, el a atacat într-un tren un pensionar britanic de 70 de ani, David Cooper.

În prealabil, Florin Rîpă consumase peste doi litri de votcă și fumase canabis.

El l-a lovit pe pensionar de aproximativ 15 ori în zona capului, după care s-a urcat cu picioarele pe capul victimei inconștiente.

Florin Rîpă l-a bătut pe om în așa hal încât acesta a stat 10 zile în comă, a petrecut trei săptămâni în terapie intensivă și a avut nevoie de îngrijiri medicale și la 7 luni de la atacul criminal.

Al doilea atac

La o oră după atacul asupra lui David Cooper, Florin Rîpă s-a apropiat de o femeie de 61 de ani, Linda Murphy, în timp ce ea se afla în drum spre serviciu.

Tânărul a lovit-o în plină figură de două ori înainte de a-i apuca geanta de mână care conținea 15 lire sterline și un telefon mobil.

După ce a fost capturat de către forțele de poliție, autoritățile britanice se declarau mirate cum i se permisese intrarea în Marea Britanie lui Florin Rîpă, în condițiile în care acesta fusese arestat la Paris sub acuzația de furt cu circumstanțe agravante.

Mai mult, la proces s-a aflat că Florin Rîpă tocmai fusese eliberat dintr-o pușcărie britanică după ce executase o condamnare de șase luni pentru tentativă de tâlhărie la Londra, cu o lună înainte de cele două atacuri criminale oribile, notează justnews.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: