2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Roman arestat in Marea Britanie, pentru trafic de imigranţi

[quote_box_center]Un român se află în custodia autorităţilor britanice după ce a naufragiat sâmbătă în Canalul Mânecii, alături de alţi opt imigranţi clandestini de origine afgană, a anunţat Poliţia de Frontieră din Albion, potrivit BBC.[/quote_box_center]

Cele nouă persoane se aflau într-o ambarcaţiune cu motor, însă la doar câţiva kilometri de coasta Marii Britanii, în aproperea oraşului Dover, barca s-a defectat. Astfel, imigranţii au fost reperaţi de autorităţile britanice şi salvate din apele Mării Nordului, sâmbăta, în jurul orei 12.00, ora României.

- Advertisement -

Ambarcaţiunea plutea pe suprafaţa apei şi era în pericol din cauza vântului foarte puternic. Imigranţii erau reci, însă nu au necesitat îngrijiri medicale deosebite”, a precizat Tony Hawkins, coordonatorul operaţiunii de salvare, potrivit BBC.

Autorităţile britanice care supraveghează frontierele, Border Force, a decis să-l aresteze pe român, acesta fiind suspectat că ar fi organizat traversarea ilegală a cetăţenilor afgani.

[pull_quote_center]Un bărbat de naţionalitate română a fost arestat, fiind suspectat că a susţinut imigrarea ilegală, iar opt cetăţeni afgani au fost plasaţi în detenţie[/pull_quote_center]

În luna mai, un alt român, şofer de camion, a fost arestat de autorităţile bulgare, după ce poliţia de frontieră a descoperit 15 somalezi şi doi afgani ascunşi în tirul cu numere de înmatriculare din Slovacia.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: