13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Roman Abramovich trebuie să demonstreze că și-a adunat averea cinstit

Roman Abramovich va trebui să demonstreze că averea sa este făcută cinstit, după ce Marea Britanie a lansat un război împotriva oligarhilor și a înăsprit procedura de obținere a vizei.

Miliardarul rus, care deține și clubul de fotbal Chelsea, are interdicție de a mai intra în Marea Britanie până când nu demonstrează că averea lui nu este făcută din afaceri necurate, scrie Daily Mail.

Abramovich are o avere de 9.3 miliarde de lire.

El acum trebuie să demonstreze că măcar 2 miliarde din investițiile sale în Marea Britanie provin din surse legale. Totuși, nu există încă nicio dovadă că el și-a obținut averea necinstit.

- Advertisement -

Patronul clublui Chelsea este cel de-al 13-lea cel mai bogat om din Marea Britanie. A cumpărat clubul de fotbal în 2003 și se știe despre el că este un prieten apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Viza lui pentru Marea Britnaie a expirat în luna aprilie și nu a mai fost reînnoită.

Alți oligarhi ruși aflați în Regat au înfruntă și ei probleme asemănătoare. Toate acestea vin în urma tensiunilor dintre Marea Britnaie și Rusia, după otrăvirea spionului rus Serghei Skripal și a fiicei lui, Iulia Skripal în orașul Salisbury.

Guvernul de la Londra a atribuit otrăvirea lui Skripal Moscovei, iar Theresa May descire incidentul drept ”josnic”.

Imediat după ce fostul spion și fiica lui au fost găsiți inconștienți, un număr mare de diplomați ruși au fost trimiși acasă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: