3 C
London
Saturday, November 27, 2021
3 C
London
Saturday, November 27, 2021

Riscurile românilor care apelează la agenții de recrutare din România

Riscurile la care se supun românii care aplică pe website in joburi din România pentru a se stabili temporar sau definitiv în Marea Britanie.

De cele mai multe ori, românii apelează în mod greșit la agenții de recrutare din România și care te jecmanesc la propriu de bani…și nu puțini. Apoi, dacă se riscă să vină la “prieteni” sau rude, riscă să fie păcăliți cu cele mai negre “scenarii“, doar ca să le fie luați banii pe chirie și mulți nu sunt ajutați să-și facă actele. Nu mai menționez de faptul că se taraganeaza a fi ajutați să se angajeze și profitându-se de faptul că nu știu mersul treburilor, sunt aduși de multe ori în joburi despre care nici nu au habar și, deși muncesc pe rupte, se vor întreba temător dacă vor fi plătiți.

Aceste cazuri sunt foarte multe în occident, nu numai în Marea Britanie.

Mulți români mai vor să fie “tari” în cunoștințe, dar greșesc foarte mult când aplică pentru acte și job la British Council si ambasada din București. Alții aplică la joburi pe website de infirmier, iar dacă reușesc să fie acceptati, sunt obligați prin contract să stea minim doi ani la același job și sub tutela ordinelor interioare ale companiilor. Cu toate că este o realitate usturătoare că rudele te joacă pe degete cel mai des, cel mai recomandat ar fi ca fiecare, oriunde ar dori să aplice pentru un job în străinătate, ar trebui să știe că trebuie un minim de studii. Ar trebui să știe că va trebui să judece și să acționeze singur. Și chiar de va fi singur printre străini, fiecare român nevoiaș trebuie să știe că singurătatea este o alegere personală ci nu pentru că se va izbi de o cultură, culoare și legi diferite.

- Advertisement -

Legile in occident și UK se respectă și se aplică mult mai mult decât în România, oricine trebuie să știe că, o dată plecat în occident, nu mai merge să aplici modul de comportament cu care ai fost învățat sau educat. Nu mai merg acele ifose specifice ale celui “ce a fost el/ea o dată“. Nu mai merge să înjuri și să te iei la bătaie ca altădată la tine în grajd. Pentru că aici în occident legea te doboară! Și o simți pe pielea ta la modul cel mai serios.

În occident nimeni nu te va întreba cine ești, ci vei fi prea puțin întrebat ce poți. Pentru că printre străini ești din același aluat cu toți, deși veți vedea culori diferite de oameni cu comportament foarte diversificat, dar în orice caz mult mai politicos decât în România.
Iar dacă vei profita de sistemul occidental, fie că ai văzut la alți conaționali că se poate fura, păcăli, face împrumut la bănci sau cumpărat telefoane de ultimă generație ca apoi să pleci acasă “ciumeg” în România, aflați totuși că orice acțiune are și cercurile ei închise. Și vei fi afectat personal. Dar nu pentru că nu va mai merge să faci ce ai făcut. Ci pentru că îți va scădea credibilitatea.

Pentru un guvern care iti oferă pe cât ești dispus să oferi, să cunoașteți un fapt clar. O dată plecați în occident, foamea va da târcoale când nu veți avea bani și vă veți baza pe alții.

Când veți hotărî să plecați în occident, nu uitați să vă lăsați lacrimile acasă în România. Iar de veți porni la drum, mai bine vă bazați pe ce știți voi. Pentru că indiferent cât de singuri veți fi la început…intotdeauna se va găsi în timp o mână caldă să vă ofere un sprijin.

Dar atenție!

Mirosul banului te va face de multe ori egoist, pentru că înainte nu ai avut, iar acum iți permiți. Vei uita de cele mai multe ori pe ceilalți, dar nu pentru că ai vrut. Ci pentru că problemele și stresul din occident te schimbă. Adevărata ta față se va vedea când ești ajuns financiar (dacă o vei face, pentru că trebuie timp). Și atunci trebuie să alegi. Ești un rău necesar sau ești bun doar pentru că sufletul tău a rămas același de odinioară?

Material făcut de Oliver Armand SuperBlackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: