15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Rezidenţii britanici complet vaccinați vor fi scutiţi de carantină

Rezidenții britanici complet vaccinați care sosesc în Anglia din destinații de pe lista galbenă de călătorie nu vor mai trebui să stea în carantină începând cu 19 iulie.

Cu toate acestea, vor trebui să plătească pentru teste PCR înainte și după întoarcere, a spus ministrul Transporturilor, Grant Shapps, potrivit BBC.

Shapps le-a spus parlamentarilor că cei sub 18 ani care se întorc din țările galbene vor fi, de asemenea, scutiți de carantină.

- Advertisement -

Anunţul guvernului survine în contextul în care în jur de 120 de oameni de ştiinţă şi medici şi-au exprimat îngrijorarea faţă de redeschiderea totală a Angliei.

Într-un apel publicat în revista medicală The Lancet, ei cer guvernului să revină asupra planurilor sale, pe care le numesc „o experienţă periculoasă şi contrară eticii”.

Permiţând ca milioane de persoane, mai ales tineri nevaccinaţi, să se infecteze, „această strategie riscă să creeze o generaţie confruntată cu probleme de sănătate cronice”, avertizează ei.

În plus, strategia oferă un „teren fertil” pentru apariţia unor variante rezistente la vaccinuri şi riscă să accentueze presiunea asupra serviciilor medicale, atât timp cât legătura între boala COVID-19 şi spitalizare a fost doar slăbită, nu ‘ruptă / tăiată‘, mai spun oamenii de ştiinţă.

În prezent, cei care se întorc din aceste zone sau din cele de pe lista roșie trebuie să se izoleze timp de 10 zile, indiferent de dacă sunt sau nu vaccinați.

Pentru a fi clar, o vaccinare completă înseamnă că au trecut 14 zile de la ultima doză de vaccin”, a spus Shapps.

El a adăugat: „În esență, acest lucru înseamnă că, pentru călătorii complet vaccinați, cerințele pentru țările din lista verde și cea galbenă vor fi aceleași.”

Cum pot demonstra că am ambele vaccinuri făcute?

Rezidenții din Anglia pot demonstra că au fost vaccinați solicitând un NHS Covid Pass, prin intermediul site-ului NHS sau al aplicației NHS.

Acest lucru este diferit de aplicația NHS Covid-19, care este utilizată pentru urmărirea contactelor.

Trebuie să fiți înregistrat la o un medic de familie (GP) pentru a utiliza aplicația NHS.

Odată conectat, puteți solicita un NHS Covid Pass. Sistemul generează un cod QR, care durează 28 de zile. Puteți descărca o copie PDF sau vi se trimite documentul prin e-mail.

Persoanele care au avut ambele vaccinuri pot solicita, de asemenea, o scrisoare NHS Covid Pass, sunând la 119. Acest lucru nu va afișa rezultatele testelor, doar statusul vaccinării și nu există o dată de expirare în acest caz.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: