7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Reţeta electronică românească, premiată la Londra

[quote_box_center]Proiectul de implementare a reţetei electronice dezvoltat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a câştigat marele premiu la categoria Enterprise Solution of the Year, în Londra Marea Britanie[/quote_box_center]
Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică (S.I.P.E.) – aşa se numeşte proiectul dezvoltat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin intermediul căruia toţi pacienţii din România primesc reţete electronice începând de la 1 ianuarie 2013. Până în prezent, au fost eliberate peste 50 de milioane de reţete electronice.

Soluţia IT implementată contribuie la reducerea riscului de apariţie a erorilor, prin eliminarea reţetelor scrise de mână şi implicit creşterea încrederii pacienţilor în sistemul de sănătate. Un alt avantaj este reducerea timpului de aşteptare în farmacii.

- Advertisement -

Pentru sistemul de control al reţetelor compensate şi gratuite, pentru asistarea procesului de prescriere şi pentru reducerea erorilor în cadrul prescripţiilor electronice, juriul Galei European IT & Software Excellence Awards, de la Londra, a oferit S.I.P.E. premiul cel mare la categoria Enterprise Solution of the Year. European IT & Software Excellence Awards este una dintre cele mai cunoscute competiţii europene, care selectează şi recompensează în fiecare an producătorii şi distribuitorii de software cu performanţe de excepţie în dezvoltarea şi livrarea de produse informatice.

[pull_quote_center]Ne onorează acest premiu, deoarece concurenţa a fost extrem de puternică. Proiectele selectate au fost de mare complexitate şi impact. În acest an au participat 80 de companii din 16 ţări. Dezvoltăm sute de proiecte atât în ţară, cât şi în ţări de pe patru continente. Sistemul IT de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este unul dintre cele mai grele. Au fost făcute eforturi uriaşe, dar acum începem să vedem rezultatele extraordinare ale acestor eforturi[/pull_quote_center]

Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice“, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră“.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: