13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Rețea de trafic cu migranţi în Marea Britanie destructurată

O rețea de trafic de migranți spre Marea Britanie a fost destructurată, conducând la arestarea a 26 de persoane în urma unor raiduri în mai multe țări ale Europei, a anunțat joi Oficiul European de Poliție (Europol), informează AFP.

Anunțul a fost făcut joi de Oficiul European de Poliție (Europol), informează AFP, preluată de Agerpres. Acţiunea a dus la destructurarea unei reţele de trafic de migranţi a căror destinaţie finală era Marea Britanie.

Rețeaua “este suspectată de a fi transportat migranți în vehicule adaptate special, traversând mai multe țări membre ale UE, având Marea Britanie ca destinație finală“, a precizat Europol într-un comunicat. Șeful rețelei, care se află sub supraveghere din ianuarie, este un bărbat cu handicap ce se deplasează în fotoliu rulant, “venit din Afganistan și care s-a stabilit în Marea Britanie“, potrivit aceleiași surse.

- Advertisement -

Inspectarea unui microbuz a dezvăluit că partea din spate a vehiculului era dotată cu mici bănci din lemn pentru transportul de pasageri.

anunturiuk.com Trafic-cu-migranţi-în-Marea-Britanie-destructurat

În alte vehicule au fost amenajate portiere duble pentru a disimula pasagerii clandestini.

La operațiunile cu scopul de a destructura această rețea, au participat Belgia, Bulgaria, Franța, Olanda și Marea Britanie, forțele de poliție operând 42 de percheziții.

anunturiuk.com Trafic-cu-migranţi-în-Marea-Britanie-destructurat

În Marea Britanie au avut loc 11 arestări, în mod concret la Londra și Birmingham, motivate de “suspiciunea de sprijinire a imigrației ilegale“, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne al Marii Britanii. “Persoane adesea vulnerabile sunt tratate ca simple obiecte. Mulți cad în mâinile altor grupuri criminale ce încearcă să-i exploateze în scopul sclaviei moderne, cum sunt exploatarea salarială sau traficul sexual“, a explicat un responsabil însărcinat cu anchetele din cadrul ministerului britanic, Steve Dann.

Acest caz arată cum un element criminal poate ușor să conducă o rețea considerabilă la scara Europei, dintr-o țară membră a UE“, a subliniat un responsabil al Europol însărcinat cu traficul ilegal de migranți, Robert Crepinko.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: