15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Restricțiile impuse în Marea Britanie ar putea fi ridicate pe 5 iulie

Toate restricțiile impuse în contextul epidemiologic în Anglia ar putea fi ridicate pe 5 iulie, grație numărului mare de oameni care aleg să se vaccineze anti-Covid, a declarat duminică Brendan Wren, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Wren a spus că este „foarte încurajator” faptul că peste 700.000 de programări pentru vaccinare au fost făcute vineri, când serurile au devenit disponibile și pentru englezii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

- Advertisement -

Tot va trebui să fim vigilenți, vigilența și vaccinarea sunt cele două cuvinte. Cred că dacă cifrele continuă să fie promițătoare există o mare speranță să ne putem deschide pe 5 iulie”.

Datele oficiale arată că Marea Britanie a înregistrat peste 10.000 de cazuri zilnice de Covid-19, trei zile consecutiv.

Dar profesorul Wren consideră că această creștere a numărului de cazuri pare să se „aplatizeze” și a spus că numărul celor internați și al cazurilor grave nu au urmat linia numărului infecțiilor.

El crede că Regatul Unit nu se confruntă în mod deosebir cu un al treilea val al pandemiei și nu se așteaptă să vadă creșteri importante precum cele din ianuarie și de anul trecut.

Tot duminică, dr. Susan Hopkins de la Public Health England a declarat că restricțiile impuse în contextul pandemiei este posibil să fie ridicate dacă 70% dintre adulți vor fi vaccinați până pe 19 iulie.

Fotografiile publicate în weekend de presa britanică arată cozi imense la centrele de vaccinare din întreaga Anglie, amenajate inclusiv în cadrul mai multor stadioane.

De la începutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat mai mult de 4,63 milioane de cazuri (dintre care 4,03 milioane, în Anglia) și peste 128.000 de decese asociate (dintre care 113.000, în Anglia), potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: