3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Restaurarea palatului Westminster din Londra ar dura…40 de ani

Parlamentarii britanici sunt pusi in fata unei alegeri dificile: fie pairii si parlamentarii se muta pe rand din cladirea Parlamentului si restaurarea va dura doar… 11 ani, la costul de 3,9 miliarde de lire sterline, fie se incapataneaza sa lucreze in Palatul Westminster pe timpul lucrarilor si reparatiile vor dura pana la 40 de ani si vor costa 7 miliarde de lire sterline.

Potrivit unui raport independent, acestea sunt conditiile pentru repararea cladirii de patrimoniu, veche de 150 de ani. Cea mai ieftina varianta ar fi, in opinia expertilor, ca toti parlamentarii sa se mute timp de sase ani intr-o alta cladire si reparatiile sa coste doar 3,5 miliarde de lire sterline.

Raportul urmeaza sa fie analizat de liderii Parlamentului si parlamentarii vor avea ultimul cuvant in aceasta chestiune.

- Advertisement -

Au existat si propuneri ca parlamentarii britanici sa se mute cu totul din Londra, in orase precum Birmingham, Leeds sau Manchester, insa aceasta ar provoca prea multe probleme, inclusiv ministerelor si oficialilor de la Whitehall, precum si afacerilor, organizatiilor caritabile si grupurilor de analiza din Capitala, care au legaturi stranse cu Parlamentul.

Problema reparatiei capitale a Parlamentului britanic este din ce in ce mai stringenta: doar anul acesta, costurile lucrarilor de mentenanta s-au ridicat la 48,7 milioane de lire sterline, in conditiile in care nu s-au mai facut reparatii importante din anii ’50.

Cladirea veche de 150 de ani in care isi desfasoara activitatea parlamentarii britanici se surpa in unele zone, contine azbest si are cabluri invechite.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: