18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Respectaţi măsurile anti-Covid şi nu vor urma altele mai dure

Măsuri sporite în Franța și Marea Britanie pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Respectaţi măsurile anti-Covid şi nu vor urma altele mai dure, este avertismentul ministrului britanic al sănătăţii. De la sfârşitul lunii, amenzile vor ajunge şi până la 10 mii de lire sterline pentru nerespectarea izolării la domiciliu.

- Advertisement -

În Franţa, Poliţia a împânzit străzile oraşelor pentru a se asigura că toată lumea poartă mască.

Ultimele cifre arată cea mai mare creștere de infectări din ultimele 4 luni. Autoritățile sanitare din Marea Britanie spun că tragedia din primăvară poate fi evitată dacă toată lumea respectă noile reguli impuse.

De pe 28 septembrie, auto-izolarea va deveni obligatorie și tot atunci intră în vigoare și amenzile.

Persoanele cu venituri mici sau care nu pot lucra de acasă vor primi de la guvern un ajutor unic de 500 de lire sterline pe perioada izolării.

În Franța, autoritățile au sporit controalele în fața creșterii numărului de cazuri de contaminare. Masca este obligatorie aproape peste tot. Cine nu respectă regula e bun de plată. 135 de Euro la prima abatere.

În sud-vestul Franței, în regiunea Gironde, considerată focar de coronavirus, poliția patrulează pe străzile orașului Bordeaux ca să se asigure că toată lumea poartă mască și o poartă corect.

Decizia de a purta mască și pe stradă a fost luată la sfârșitul lui august.

Poliția a fost îngăduitoare în primele două săptămâni, însă numărul din ce în ce mai mare de infectări pe zi a dus și la creșterea amenzilor pentru cei nu poartă mască.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: