22.7 C
London
Wednesday, May 18, 2022
22.7 C
London
Wednesday, May 18, 2022

Reședința permanentă în Marea Britanie ar putea întâmpina întâzieri din cauza pandemiei de coronavirus

Cetățenii europeni care își depun actele pentru a-și stabili reședința permanentă în Marea Britanie ar putea întâmpina întâzieri din cauza pandemiei de coronavirusHome Office spune că se confruntă cu o perioadă dificilă și noile aplicații vor dura mai mult decât în mod normal să fie procesate, scrie People Management.

Peste trei milioane de cetățeni europeni au primit actele de reședință pentru a putea trăi și munci în Marea Britanie de la deschiderea schemei în luna martie a anului anterior. Se estimează un număr de 600,000 de persoane care se vor înregistra înainte de termenul limită din iunie 2021.

- Advertisement -

Într-o postare pe blog, Home Office a anunțat că nu se va răspunde la telefoane și au suspendat primirea actelor de la aplicanți prin intermediul poștei. Centrele unde documentele de identitate pot fi scanate au fost temporar închise, a adăugat departamentul.

HO spune că decizia de oferi servicii la o scară mai mică a fost luată ca urmate a sfatului guvernului în ceea ce privește munca de la domiciliu pentru persoanele pentru care acest lucru este posibil. Totuși, a adăugat că situația va suferi revizuiri constante și se va încerca reinstaurarea serviciilor “conform indicațiilor serviciului de sănătate”.

În plus, doritorii pot în continuare aplica online și pot utiliza aplicația aprobată de guvern pentru a autentifica documentele de identitate.

Sfaturile pentru aplicanți vor fi în continuare disponibile online, în timp ce vor putea primi răspunsuri prin intermediul e-mailului cu o funcție de  revenire cu apel atunci când este necesar.

Departamentul a adăugat: “dacă  o persoana eligibilă pentru reședință în baza schemei UE are motive rezonabule pentru ratarea termenului de aplicare online, va primi oprtunități ulterioare de aplicare.”

Termenul limită pentru a aplicații este  stabilit pentru luna iunie a anului 2021 și este la șase luni după ce Marea Britanie ar trebui să iasă din perioada de tranziție post-Brexit în luna decembrie a anului curent.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: