3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Remarca lui Nigel Farage “Nu aş vrea să fiu vecin cu un român!” a fost folosită în şcoli

Partidul antiimigraţie UKIP a depus o plângere oficială în legătură cu “îndoctrinarea politică în şcoli” după ce o fotografie cu liderul formaţiunii, Nigel Farage, alături de o remarcă a acestuia la adresa românilor a fost folosită în timpul unei prezentări despre Holocaust, relatează Daily Express.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului britanic, prezentarea a fost urmărită de sute de elevi şi a coincis cu Ziua de comemorare a Holocaustului. Aceasta includea detalii despre escadroanele morţii naziste, ghetourile evreieşti şi vânarea a milioane de romi.

- Advertisement -

Întrebând copiii cum a fost posibil Holocaustul, profesorii de la Chellaston Academy din Derby au prezentat imagini cu cuvintele Rău, Sângeros, Monştri şi Ucigaşi şi s-au referit la Melita Maschmann, o memorialistă germană ale cărei lucrări povestesc perioada trăită ca membru activ al organizaţiei de tineret a partidului lui Hitler şi ca propagandistă a regimului.

Următoarea imagine a fost însă cea care a provocat protestele UKIP. Intitulată “Nu se poate ca Marea Britanie modernă să repete greşelile Melitei … corect?“, imaginea prezintă o fotografie a lui Nigel Farage, alături de textul: “Nu aş vrea să fiu vecin cu un român!” şi “Învinovăţeşte est-europenii pentru traficul dificil“.

Partidul a fost alertat după ce un elev le-a spus părinţilor.

[pull_quote_center]Ni s-a arătat o imagine cu o societate multiculturală şi ni s-a spus cât de grozav este că elevii au rădăcini atât de diverse. Dar profesorul a spus că nu toată lumea este de acord cu acest lucru şi apoi a prezentat o imagine cu sigla UKIP şi fotografia lui Nigel Farage[/pull_quote_center] , a declarat elevul.

Farage a confirmat că va reclama şcoala la Departamentul Educaţiei pentru încălcarea clauzei stricte privind “îndoctrinarea politică” prevăzută în legea educaţiei din 1996.

Directorul şcolii, Ray Ruszczynski, a negat că Farage a fost comparat cu Hitler şi a criticat UKIP pentru că exagerează. [pull_quote_center]Este absurd să sugerezi că ne-am referit la Nigel Farage ca la un fel de Doamnă cu Coasa care va aduce următorul Holocaust. A fost mai mult o avertizare pentru elevii noştri să fie atenţi înaintea alegerilor să se gândească la ce spun politicienii[/pull_quote_center] , a declarat el.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: