10.4 C
London
Wednesday, April 14, 2021

Relaxarea de Crăciun poate duce la al treilea val de covid-19

- Advertisement -

Grupul științific SAGE al guvernului îl avertizează pe Boris Johnson că planul pentru Crăciun riscă „să transforme victoria în înfrângere” și să provoace un al treilea val de COVID-19.

Aceștia îndeamnă familiile să întârzie întâlnirile până la Paște, după ce premierul le-a spus britanicilor că vor avea cinci zile de relaxare a restricțiilor de Crăciun, scrie Daily Mail.

- Advertisement -

Directorul Institutului de Epidemiologie și Îngrijire a Sănătății din UCL, profesorul Andrew Hayward, a susținut că cele cinci zile de relaxare vor „duce la creșterea transmiterii” virusului, iar spitalele vor fi depășite de decese ce ar putea fi evitate.

El a recunoscut că „nu poți interzice” sărbătoarea, dar a cerut mesaje mai clare cu privire la „pericolele activităților sociale” și i-a sfătuit pe britanici să „aștepte mai mult” și „să aibă răbdare”.

Potrivit planurilor guvernului britanic, trei gospodării vor avea voie să formeze „bule de Crăciun” în perioada 23-27 decembrie.

Măsurile vor fi în vigoare de miercuri, 23 decembrie, până duminică, 27 decembrie, deschizând calea întâlnirii familiilor din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

De asemenea, vor fi permise călătoriile între Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord fără niciun fel de restricții.

Însă oamenii se vor putea întâlni doar în case private, lăcașuri de cult și în spații publice în aer liber.

Regulile pentru pub-uri, restaurante și alte localuri vor rămâne aceleași, indiferent de nivelul în care se află în acel moment.

Cu toate  că a fost de acord cu relaxarea, premierul Boris Johnson a postat un videoclip pe Twitter, în care spune: „virusul nu știe că este Crăciun și trebuie să fim cu toții atenți”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news