15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Regina Elisabeta îndeamnă Marea Britanie să fie „puternică”, in lupta cu coronavirus (video)

Regina Elisabeta a II-a a îndemnat publicul britanic să demonstreze că această generație este la fel de puternică precum cele precedente, în adresarea sa către națiune în timpul pandemiei coronavirusului. 

Într-un mesaj difuzat în această seară, monarhul, în vârstă de 93 de ani, a mulțumit personalului din linia intai al NHS, lucrătorilor de îngrijire și altor persoane care îndeplinesc roluri esențiale în lupta împotriva Covid-19.

- Advertisement -

Ea le-a spus telespectatorilor că a recunoscut durerea resimțită de multe familii care trăiesc în acest „moment de perturbare”, care a văzut întreaga națiune să intre în blocaj.  

Regina însăși a văzut cum coronavirusul s-a infiltrat în familia ei după ce fiul ei, prințul Charles, a fost pozitiv pentru Covid-19 pe 25 martie.

Prințul de Wales, în vârstă de 71 de ani, care avea simptome ușoare ale virusului, de atunci și-a revenit și acum a iesit din autoizolare pe moșia Balmoral, în Scoția, unde stă la Camilla.

Discursul Reginei vine la momentul la care numărul deceselor din Marea Britanie cauzate de coronavirus a atins 4.934, din care 621 au fost inregistarte astazi.

Este una dintre cele mai mari creșteri zilnice de la începutul focarului, în urma unei creșteri de 708 de morți sâmbătă.

La acest moment se inregistreaza 47.806 de cazuri pozitive de coronavirus în țară. Cu o săptămână în urmă, pe 29 martie, totalul era de 19.522.

Au fost doar patru discursuri speciale făcute de Regină în afara de cel de astăzi.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: