-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021
-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021

Regina Elisabeta a II-a, la un pas să fie împușcată de un militar din Garda Regală

Regina Elisabeta a II-a, care obișnuiește să se plimbe noaptea în jurul Palatului Buckingham, a fost la un pas să fie împuşcată de un militar din Garda Regală care a confundat-o cu un intrus.

Pentru că nu s-a întâmplat nimic grav, povestea este acum una care provoacă zâmbete, scrie portalul. Potrivit The Independent, care vorbește despre “cel mai ciudat incident regal”, regina Elisabeta a II-a era cât pe ce să fie împușcată mortal, dar nu de un terorist sau de un dezechilibrat, ci chiar, accidental, de unul dintre membrii Gărzii de la Palatul Buckingham, anunţă Agepres.

Cotidianul britanic The Independent a relatat miercuri că incidentul s-a produs în jurul orei 03.00 dimineața între regină, căreia îi place să facă plimbări nocturne în jurul Palatului Buckingham, și acest militar.

- Advertisement -

Văzând o siluetă care se apropia în întuneric, despre care credea că este un instrus, bărbatul ar fi strigat: “Cine-i acolo?

Apoi, dându-și seama că era chiar regina Elisabeta a II-a în persoană, el ar fi adăugat: “Doamne, Maiestatea Voastră, era cât pe ce să trag asupra dumneavoastră“.

Regina, care și-a păstrat simțul umorului, i-ar fi răspuns: “Nu-i nimic. Data viitoare, vă voi suna în prealabil, ca să nu fiți obligat să mă doborâți“.

Fără legătură cu această întâmplare, Palatul Buckhingham a anunțat joi că își va modifica orarul pentru schimbarea Gărzii din rațiuni de securitate. Începând cu 16 ianuarie, ceremonia se va derula în zile fixe — lunea, miercurea, vinerea și duminica — și va începe cu jumătate de oră mai devreme, respectiv la ora 09.00.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: