11.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021
11.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Regatul Unit a deschis aplicaţiile pentru vize de muncă după 1 ianuarie 2021,

Noul sistem pentru imigraţie va fi „simplu, eficient şi flexibil” , a promis secretarul de stat pentru afaceri interne Priti Patel. Începând de marţi, cetăţenii străini, inclusiv din UE, vor putea aplica pentru viză de muncă în Marea Britanie.

Începând de marţi, cetăţenii străini care vor să muncească în Marea Britanie după 1 ianuarie 2020 vor putea aplica online pentru viză în cadrul unui sistem bazat pe puncte.

- Advertisement -

Aplicanţii pentru joburi calificate trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să primească o ofertă de muncă, să aibă un nivel avansat de limbă engleză şi să aibă un salariu de cel puţin 25,600 de lire sterline anual.

Costurile aplicaţiei sunt cuprinse între 610 şi 1,408 lire sterline şi cei interesaţi trebuie să facă dovada că se pot întreţine în Marea Britanie. Procesarea aplicaţiilor durează circa trei săptămâni.

Cetăţenii din ţări membre UE care trăiesc în Marea Britanie alături de familiile lor pot aplica pentru Schema de stabilire şi o pot face până pe 30 iunie 2021. Dacă aplicaţia lor este acceptată aceştia pot rămâne în Marea Britanie şi primesc aceleaşi beneficii ca cetăţenii britanici dacă îşi pierd locul de muncă.

Aplicaţiile au fost deschise marţi şi pentru vizele Global Talent, Innovator şi Start-Up adresate „celor care au un talent excepţional sau promit în domeniile ingineriei, ştiinţei, tehnologiei sau culturii”.

Drepturile a peste trei milioane cetăţeni din UE care muncesc în Marea Britanie sunt protejate de Acordul de Retragere semnat între Marea Britanie şi UE în acest an.

La 30 septembrie, 2.1 de milioane de oameni au primit statut de rezidenţi şi alţi 1.6 milioane statut de pre-rezidenţă.

Pe 31 decembrie 2020 se încheie perioada de tranziţie agreată cu UE după ce Marea Britanie a părăsit blocul comunitar, pe 31 ianuarie 2020.

Marea Britanie a anunţat că va înfiinţa un Centru de Operaţiuni Vamale pentru a supraveghea tranzitul bunurilor şi al pasagerilor prin porturile britanice. Acesta va fi prevăzut cu un program informatic folosit şi de SUA pentru a înregistra date despre imigranţi la graniţe. Sistemul are şi scopul de a identifica cauze pentru eventuale aglomerări la vămi.

Sistemul este produs de firma americană Palantir care va folosi date guvernamentale din sistemele computerizate pentru monitorizarea circulaţiei oamenilor şi vehiculelor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: