9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Reformele pe care le doreste Marea Britanie pentru a nu iesi din UE

Prim-ministrul britanic, David Cameron, a anuntat joi, la Bruxelles, ca va comunica “la inceputul lui noiembrie” reformele pe care le solicita pentru ca tara sa sa nu iasa din Uniunea Europeana, relateaza AFP.

Ritmul se va accelera de acum incolo“, a promis David Cameron, referindu-se la discutiile intre Marea Britanie si UE.

El a spus ca va enunta din nou “cele patru domenii esentiale in care avem nevoie de schimbare” si ca va anunta “care sunt aceste schimbari la inceputul lui noiembrie“.

- Advertisement -

David Cameron a promis sa organizeze pana la finalul lui 2017 un referendum privind ramanerea sau nu a Marii Britanii in UE.

In perspectiva acestuia, el vrea sa obtina “reforme” din partea blocului european, din care a facut o conditie pentru a face campanie in favoarea mentinerii Marii Britanii in UE.

Sunt increzator in faptul ca putem ajunge la un acord bun

Mai multe surse europene au subliniat insa ca Londra nu formuleaza la timp solicitari concrete, intarziind astfel negocierile.

Pentru moment, David Cameron nu a facut decat sa stabileasca domeniile in care si-ar dori sa obtina reforme si este vorba in special despre chestiunea ajutoarelor sociale pentru imigrantii originari din UE pe care intentioneaza sa le reduca.

Liderul britanic doreste, de asemenea, sa-si rezerve posibilitatea ca tara sa sa nu fie obligata la un grad mai mare de integrare politica, sa obtina concesii privind competitivitatea economica si o protectie mai mare pentru tarile care nu apartin zonei euro.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceincont

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: