8.4 C
London
Monday, November 15, 2021
8.4 C
London
Monday, November 15, 2021

Recuperarea CIS pentru cei care au LTD

Recuperarea CIS pentru cei care au LTD CIS-ul retinut de contractori din platile catre compania ta se poate recupera dar nu neaparat integral.

Daca in timpul anului nu ai platit la randul tau sub-contractori atunci vei putea primi tot CIS-ul retinut inapoi dupa 5 aprilie. Daca ai avut sub-contractori de la care ai retinut la randul tau taxa CIS (20 sau 30%) atunci vei primi ca refund diferenta dintre ceea ce ti s-a retinut si ceea ce ai retinut tu.

Inainte de face cererea de recuperare a CIS:

  • Asigura-te ca ai completat formularul 64-8 de autorizare a contabilului saua unei persoane care sa te reprezinte; nu e obligatoriu dar sunt sanse mari sa ai nevoie.
  • Asigura-te ca ai trimis la HMRC toate rapoartele (PAYE) legate de platile facute subcontractorilor si/sau angajatilor firmei tale.
  • Tine cont ca nu poti cere recuperarea CIS deduse din sumele primite de la contractor folosind Corporation Tax Return; acesta este doar pentru calculul si plata Coproration Tax (impozitul pe profit).
- Advertisement -

Cum faci cererea de refund pentru CIS

Dupa ce ai completat ultimul EPS (Employment Payment Summary) pe anul financiar in cauza si Full Payment Submissions (FPS) aferente poti face cerere in scris de recuperare a CIS tax platit in plus.

Vei primi diferenta dintre CIS tax dedus de contractorii tai si CIS tax pe care le-ai oprit compania ta de la subcontractorii ei.

Va trebui sa explici motivul pentru care vrei returnarea CIS-ului, sa le dai datele contului de business. Nu uita sa treci numele complet al companiei si cele doua referinte PAYE primite cu ocazia inregistrarii ca employer

Nu e nevoie sa trimiti documente doveditoare ci doar cererea. Daca suma ceruta se potriveste cu cea aflata in contul companiei la HMRC atunci primesti banii in termen de 25 de zile. Daca difera atunci vei primi scrisoare de la ei cu detalii.

Poti cere in acelasi timp sa compenseze banii pe care ii ai de primit ca CIS cu eventuale datorii pe care le ai lai (Corporation Tax, VAT etc).

  • Adresa la care se trimite cererea:NIC & EO, HM Revenue and Customs, BX9 1BX
  • Pentru intrebari legate de aceasta sunati la: 0300 200 3210 (CIS) – 0300 200 3200 (PAYE)
  • Pentru a te inregistra ca employer (ca sa poti plati legal subcontractori sau angajati) poti suna la:0300 200 3211

CIS repayment claims for limited company subcontractors

Ia in considerare aplicarea pentru plata “gross” cu tot cu taxe…Vezi aici

 

credit articol samsjob.co.uk

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: