10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022
10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022

Record de români la muncă în Marea Britanie

Ultimele date anunțate de Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie arată că numărul românilor care lucrează în această țară a crescut în ultimele 12 luni cu peste 220%, informează cotidianul The Daily Telegraph.

Începând cu 1 ianuarie 2014, când au fost ridicate restricțile pe piața muncii pentru români și bulgari s-a înregistrat o cereștere masivă numărului celor care au primit dreptul de munci în Marea Britanie.

În luna martie a acestui an, 152.363 de români deţineau permise de muncă în Marea Britanie, faţă de 47.116 în 2014.

- Advertisement -

Românii şi polonezii reprezintă o treime din numărul total al lucrătorilor străini înregistraţi în Marea Britanie. Bulgarii au ajuns și ei la 40.476, în creştere cu 128% faţă de anul anterior. Intereant este fptul că pe a treia poziţie se află lucrătorii italieni, al căror număr a sporit cu 37% faţă de acum 12 luni.

Numărul românilor şi al bulgarilor care au sosit în Marea Britanie în 2014 s-a dublat faţă de anul anterior, ajungând la 46.000.

Economia Angliei înregistrază însă o creștere constantă în ultimii ani, iar specialiștii sunt de părere că acest lucru se datorează în mare măsură imigranților care asigură forța de muncă necesară, în special în ceea ce privește activități de care britanicii se feresc, prefernd mai degrabă ajutoarele sociale asigurate de stat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: