9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Reactie la vizita ministrului afacerilor externe la Londra

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a efectuat in data de 24 martie 2015, o vizită la Londra, unde a participat la Conferinţa Royal United Services Institute, avand si o întrevedere cu omologul sau britanic, Philip Hammond si cu un grup selectationat de ambasada pentru a ‘’reprezenta romanii din Marea Britanie’’.

Regret si consider condamnabil faptul ca ministrul Aurescu, nu a discutat cu omologul sau si despre discriminarea romanilor din cadrul sistemului House Benefits si Child Benefits.

- Advertisement -

In acelasi mod, am fost dezamagiti si de  preşedintele Iohannis care, in cursul intrevederii avute cu Philip Hammond in luna Ianuarie la Bucuresti nu a discutat aceste doua aspecte ale discriminarii romanilor din Marea Britanie.

Atitudinea acestor reprezentanti insarcinati cu apararea intereselor romanilor din UK este in total contrast cu atitudinea Comisiei Europene care a trimis in judecata Marea Britanie la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru testul de rezidenta impus romanilor din Marea Britanie.

Consider ca cetatenii romani care contribuie la sistemul social din Marea Britanie, trebuie sa si poate beneficia de acesta, in aceleasi conditii ca si orice alt cetatean britanic si in conformitate cu legile UE.

Cu ocazia acetei vizite, seful diplomaţiei române nu s-a întâlnit cu toti reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie, ambasada Romana din Marea Britanie neincluzand si reprezentantii cu atitudine.

Asa cum a subliniat si  ministrul Bogdan Aurescu,  este foarte importanta cooperarea intre autoritatile romane si comunitatea romanilor din Marea Britanie, dar aceasta nu se poate realiza in condiitiile in care reprezentantii ministerului roman al afacerilor externe continua politica de sabotare a celor ce spun adevarul si de rasplatire subiectiva a celor obedienti.

prin email: Dr Tommy Tomescu, Lider al Partidului Europenilor – UK
www.europeansparty.org

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: