7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Reactia MAE in cazul romancei umilite din Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe a întreprins în regim de urgenţă demersuri cu privire la situaţia româncei Alecsandra Puflea, Reactia MAE in cazul romancei umilite din Marea Britanie , se arată într-un comunicat oficial.

Absoventa de facultate Alecsandra Puflea, în vârstă de 22 de ani, a încercat să ia o cameră pe care o rezervase online la Holiday Inn Express, din Hull, Marea Britanie. Ea fost refuzată când recepţionerul a aflat că tânăra era din România.

“A fost o experienţă îngrozitoare şi de-a dreptul şocantă”

Ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, iar ataşatul de Interne din cadrul misiunii se află în contact cu poliţia britanică.

- Advertisement -

MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament.

Urmare demersurilor efectuate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români. Conducerea hotelului susţine că această politică ar fi o consecinţă a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români”, se arată în comunicat.

Totuşi, poliţia britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferenţiere pe criterii de cetăţenie în ceea ce priveşte criminalitatea în regiunea respectivă, precizează MAE.

Totodată, autorităţile britanice au dat asigurări că situaţia este una izolată.

Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: