1.3 C
London
Sunday, November 28, 2021
1.3 C
London
Sunday, November 28, 2021

Rata de mortalitate în Marea Britanie a pacienţilor cu coronavirus este aproape de 50%

Rata mortalității la pacienții cu coronavirus de la terapie intensivă este de până la aproape 50 la sută, crescând temerile cu privire la eficacitatea tratamentului.

Din cele 165 de persoane tratate în Anglia, Țările de Jos și Irlanda de Nord de la sfârșitul lunii februarie, 79 au murit și 86 au fost externate, datează Centrul Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă (ICNARC).

- Advertisement -

Alte 610 au fost primite la spital în secțiile de terapie intensivă, notează The Guardian.

Rata șocantă a mortalității îi determină pe mulți să se îndoiască de eficiența tratamentului în tratarea pacienților cu coronavirus.

NHS deschide urgent spitale în Londra, Manchester și Birmingham, care vor avea unele dintre cele mai mari unități de terapie intensivă din țară.

De asemenea, raportul a arătat că nouă dintre cele 79 de persoane care au murit în timpul studiului aveau vârsta cuprinsă între 16 și 49 de ani, în timp ce majoritatea aveau peste 70 de ani.

Un doctor a dezvăluit: „Adevărul este că destul de mulți dintre acești indivizi (aflați la terapie intensivă) vor muri oricum și există o teamă că doar îi ventilăm de dragul de a face ceva pentru ei chiar dacă nu va fi eficient. E o îngrijorare“.

Datele au indicat, de asemenea, că bărbații sunt mai predispuşi să contacteze virusul, șapte din zece pacienți de sex masculin se află la terapie intensivă. Un alt indicator a fost obezitatea, cu 70% din pacienți supraponderali pe scara IMC.

Un parlamentar și fost ministru al sănătății care lucrează în NHS a declarat că personalul serviciilor de sănătate care nu a prezentat niciun simptom de coronavirus, ar putea fi infectat din cauza apropierii lor de pacienți şi ar trebui să se numere printre cei testați.

Cifra de decese din Marea Britanie din cauza coronavirusului a crescut Duminica de la 209 la 1,228. În toată țara s-au testat 120.776 de persoane, iar 19,522 au fost confirmate pozitiv pentru Covid-19.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: