4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

Răsturnare de situație în sondaje din Marea Britanie

Liderul Partidului Laburist în opoziție, Jeremy Corbyn, a depășit-o pentru prima dată pe Theresa May, liderul conservatorilor, în preferințele britanicilor care au fost întrebați cine ar fi cel mai bun premier, relevă un sondaj realizat de YouGov pentru The Times, scrie Reuters.

După ce premierul Theresa May a înregistrat un rezultat mediocru la alegerile din 8 iunie, lăsând Partidul său Conservator fără o majoritate în parlament, ea încearcă acum o înțelegere cu Partidului Democrat Unionist nord-irlandez (DUP) pentru a obține sprijin pentru guvernul său minoritar.

La întrebarea cine ar fi cel mai bun premier, 35% dintre respondenții sondajului YouGov au declarat că l-ar prefera pe Corbyn, în timp ce 34% și-au declarat preferința pentru May. Totodată, 30% dintre respondenți nu au putut da un răspuns ferm.

- Advertisement -

YouGov / Times poll:  Who would make the best PM:

  • Jeremy Corbyn: 51%
  • Theresa May: 49%
  • (Once don’t knows are excluded)

În urma alegerilor parlamentare din 8 iunie, Partidul Conservator a obținut 317 de mandate din cele 650 în Camera Comunelor și, prin urmare, nu a mai fost în măsură să formeze o majoritate parlamentară. DUP a obținut zece mandate parlamentare în urma alegerilor anticipate. Fondat de Ian Paisley, DUP este un partid care reprezintă interesele comunității protestante din Irlanda de Nord.

Partidul Democrat Unionist nord-irlandez știe că o înțelegere cu Theresa May reprezintă cea mai bună ocazie de a asigura mai multe fonduri pentru Irlanda de Nord, în timp ce conservatorii sunt conștienți de faptul că DUP nu riscă să facă un guvern cu Partidul Laburist sub conducerea lui Jeremy Corbyn, care în trecut a apărut alături de lideri ai Sinn Fein (partid republican proirlandez).

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: