12.5 C
London
Saturday, November 6, 2021
12.5 C
London
Saturday, November 6, 2021

Răspunsul Rusiei, după ce Londra a anunțat că va expulza 23 de diplomați ruși

Rusia a decis să expulzeze 23 de diplomaţi britanici, care au termen o săptămână să plece de la Moscova, a anunţat sâmbătă Ministerul rus de Externe, după ce l-a convocat pe ambasadorul britanic Laurie Bristow să îi comunice aceste măsuri, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ambasadorul britanic la Moscova a denunţat otrăvirea lui Serghei Skripal, un fost dublu agent rus, şi a fiicei sale, Iulia, pe 4 martie, în Anglia, drept un atac asupra valorilor internaţionale, relatează The Associated Press.

Ca măsuri de retorsiune după ce premierul Theresa May a decis să expulzeze 23 de diplomaţi ruşi, Moscova a decis, de asemenea, să închidă British Council şi să retragă Londrei permisiunea de a deschide un consulat general la Sankt Petersburg, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Cei 23 de membri ai personalului de la Ambasada Marii Britanii la Moscova vor fi ”declaraţi persona non-gratae”, scrie BBC.

- Advertisement -

Londra a anunţat, că urmează să expulzeze 23 de diplomaţi ruşi, în urma incidentului de la 4 martie, în spatele căruia acuză că se află preşedintele rus în exerciţiu Vladimir Putin.

Fostul spion rus Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa Iulia, în vârstă de 33 de ani, se află în continuare în stare critică, după ce au fost găsiţi inconştienţi, pe 4 martie, pe o bancă la Salisbury, în Wiltshire. Ei au fost otrăviţi cu o neurotoxină.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: