16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

Răspândirea epidemiei noului coronavirus nu mai poate fi oprită în Marea Britanie

- Advertisement -

Răspândirea epidemiei noului coronavirus nu mai poate fi oprită în Marea Britanie, iar gestionarea acestei crize sanitare presupune de-acum o creştere a capacităţii de primire a Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS), sistemul britanic de sănătate, a anunţat joi principalul consilier medical al Guvernului lui Boris Johnson, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty a anunţat totodată că obiectivul pe termen scurt este o atenuare şi o întârziere a vârfului epidemiei.

- Advertisement -

În opinia sa, răspândirea covid-19 – boala pe care o fac anumiţi pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus – în Marea Britanie s-a dovedit conformă previziunilor.

Însă el a avertizat că rata mortalităţii constatată în ţară ar putea să pară relativ mai mare, în aşteptarea unei intensificări a testării în vederea depistării.

Guvernul Johnson s-a mulţumit iniţial să implementeze măsuri mai puţin dure decât în Italia, Spania şi Franţa de exemplu, după care şi-a schimbat poziţia şi a dat consemne în vederea păstrării unei distanţe sociale şi limitării deplasărilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news