5.9 C
London
Sunday, December 5, 2021
5.9 C
London
Sunday, December 5, 2021

Putin le cere studenților din Marea Britanie să plece acasă

Elevii și studenți ruși care trăiesc în Marea Britanie ar trebui să plece acasă imediat, astfel încât să poată fi trimiși să studieze sau să lucreze în Siberia, afirmă o nouă inițiativă oficială. Vladimir Putin încearcă să stimuleze radical economia Siberiei de Est şi are nevoie de creire.

“Veniţi acasă IMEDIAT”

O campanie care vizează aducerea în țară a tinerilor care studiază în Regatul Unit și în alte țări occidentale a fost lansată de un grup oficial care reprezintă fostele state sovietice. Se spune că există oportunități excelente în partea de est a Siberiei în loc de Londra – dar planul a fost batjocorit de social media.

- Advertisement -

În ultimii ani,unii dintre cei mai străluciți studenți ai Rusiei, precum și absolvenții din domeniul financiar și tehnologic, au gravitat în fața marilor universități și companii britanice.

Dar, mai nou, se confruntă cu un “impact negativ vizibil al atitudinilor rusofobe” în urma otrăvirilor din Salisbury, a avertizat Olga Evko, reprezentant al Rossotrudnichestvo, Agenția Federală pentru Comunitatea Statelor Independente, titrează express.co.uk.

O altă figură aflată în spatele schemei de repatriere, din Moscova, Oasana Buryak, a spus: “Întrebarea pentru tinerii noștri care studiază în străinătate este într-adevăr foarte gravă. “Avem motive reale de îngrijorare că tinerii ruși ar putea suferi deoarece se afişează o atitudine neprietenoasă față de ei“.

Oleg Mansurov, din comunitatea antreprenorială “PreActum“, a declarat, la o conferință din Moscova, că cei cu studii și experiență de lucru în Marea Britanievor fi pregătiți să participe la proiecte ambițioase și să se mute din nou, inclusiv în Orientul Îndepărtat al Rusiei“. El a cerut “absolvenților patrioţi” să se întoarcă și să contribuie la dezvoltarea Rusiei.

Salariile mari vor fi oferite celor mai bune creiere, a spus el.

Vladimir Putin încearcă să stimuleze radical economia Siberiei de Est și a Pacificului rus pentru a contracara impactul negativ al sancțiunilor occidentale prin extinderea producției de gaze și petrol, extracția aurului și a diamantelor, precum și energia nucleară și economia digitală.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: