15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Proxeneţi români din Marea Britanie le dau multe bătăi de cap autorităţilor

Reţelele de proxeneţi români din Marea Britanie le dau multe bătăi de cap autorităţilor de acolo, scrie Irish News

Așa că polițiștii britanici au lansat mai multe operațiuni pentru a le destructura. Una dintre ținte a fost Valentin Rada, un individ care ducea o rețea din Belfast.

- Advertisement -

Bărbatul, care exploata mai multe tinere, se lăuda cu viața sa şi cu faptul că este intangibil. Mai mult, proxenetul nu se ferea să spună că le terorizează pe fetele pe care le obligă să se prostitueze. Chiar a povestit cu lux de amănunte cum a desfigurat în bătaie o tânără.

Trăiesc ca un lord din banii produşi de fete şi nimeni nu are ce să-mi facă, îi joc pe toţi pe degete”, s-a lăudat el unei cunoştinţe, fără să ştie că bărbatul colabora cu Poliţia, scrie Adevărul.

A doua zi după ce înregistrarea a ajuns la Poliţie, românul a fost arestat.

Potrivit sursei citate, anchetatorii erau deja de doi ani pe urmele sale, însă nu aveau toate dovezile pentru a-l închide.

Acum, Valentin Rada riscă să petreacă mai mulţi ani în spatele gratiilor.

Cum a făcut un şofer de Uber aproape un milion de lire de pe urma fetelor  

Un alt caz având în centru un proxenet cu cetăţenie română este pe cale să fie rezolvat în Insulă. Astfel, la Dartford se derulează procesul unui român, care ar fi obţinut, conform surselor judiciare britanice aproape un milion de lire sterline între 2017 şi 2018, când a deţinut un bordel ilegal.

În tot acest timp, el s-ar fi angajat ca şofer la Uber, pentru a avea o acoperire.  

Procesul a început încă de acum doi ani, iar românul a pledat vinovat şi a recunoscut acuzaţiile care i-au fost aduse, incitarea la prostituţie pentru câştig, conducerea unui bordel ilegal şi spălarea banilor.

În schimb, notează Kent Online, românul susţine că ar fi câştigat doar 34.000 de lire sterline de pe urma prostiuţiei. O decizie în acest caz ar urma să fie luată cel mai devreme pe 15 septembrie.  

Reţele de proxeneţi români, la concurenţă cu cele maghiare  

Există însă şi cazuri asemănătoare pe care Poliţia din Marea Britanie nu reuşeşte, cel puţin deocamdată, să le rezolve.

Asta cu atât mai mult cu cât autorităţile britanice se confruntă cu un fenomen care a luat amploare şi care face ca reţelele de traficanţi de sclave sexuale, în special cele operate de proxeneţii români, să se dezvolte şi să prospere, mai ales în Nord-Vestul Angliei.  

Astfel, fetele sunt ţinute sclave şi închiriate clienţilor, iar pentru a găsi cât mai mulţi clienţi infractorii le fac reclamă fetelor pe diverse site-uri de dating.

Este cazul Vivastreet şi Adultwork, două reţele internaţionale prin intermediul cărora se promovează de regulă lucrătoarele sexuale legale. 

Acum, pe cele două site-uri abundă reclamele proxeneţilor români care se confundă cu cele ale prostituatelor legale.

Pentru ca poliţiştii să nu le ia urma, românii au recurs la o nouă strategie. Ei îşi mută fetele din oraş în oraş, exact ca trupele de circ, pentru a nu bate la ochi prea mult într-un  singur loc.

De curând aceeaşi fată era „închiriată” pe Vivastreet ca „Bella din Blackpool” într-o săptămână, iar în următoarea sub numele de „Kathy în Whitehaven, notează The Gazette.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: