9.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021
9.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021

Proxeneți din Marea Britanie, căutați în 6 județe din Romania

15 percheziții au loc în șase județe la persoane suspecte că au înființat și coordonat 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde au constrâns mai multe tinere să practice prostituția. Suspecții au obținut peste 400.000 de lire.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești și cei din București, Craiova, Iași, Galați, Olt și Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Pitești, fac 15 percheziții domiciliare în județele Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov, la locuințele a 18 persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Acțiunea se desfășoară în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august 2015 și până în prezent, membrii grupării ar fi înființat și coordonat 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde ar fi constrâns mai multe tinere să practice prostituția, cu scopul de a obține foloase materiale.

- Advertisement -

Din activitatea infracțională, suspecții ar fi obținut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-ar fi investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc.

50 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.

La acțiune participă și jandarmi din Argeș, Brăila, Galați, Giurgiu și Dâmbovița.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: