18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Protestele antirasiste continuă la Londra (video)

Protestele legate de moartea lui George Floyd cuprind Europa. La Londra, mii de manifestanţi au scandat miercuri „Black Lives Matter” („Viaţa negrilor contează”) şi „Dacă nu există dreptate, nu există nici pace”.

„Rasismul este o problemă mondială”, denunţă manifestanţii reuniţi la Londra în semn de protest faţă de moartea lui George Floyd, care şi-a dat ultima suflare lunea trecută sub genunchiul unui poliţist.

- Advertisement -

Manifestaţii împotriva rasismului au mai avut loc la Berlin (Germania) şi Paris (Franţa), unde mişcarea Black Lives Matter este prezentă de câţiva ani.

Premierul britanic Boris Johnson a vorbit miercuri în Parlamentul de la Londra despre decesul lui George Floyd, catalogându-l drept „scandalos” şi „de neiertat”.

Bineînţeles, viaţa negrilor contează şi înţeleg perfect furia, amărăciunea, nu doar din America, ci şi din lumea întreagă”, a declarat liderul conservator britanic, recunoscând că există rasism în ţara sa.

Manifestaţiile trebuie să se desfăşoare în mod legal şi rezonabil”, a subliniat el.

Moartea lui George Floyd a declanşat numeroase manifestaţii şi un val de violenţă în Statele Unite, unde preşedintele Donald Trump ameninţă cu scoaterea armatei pe străzi pentru a pune capăt haosului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: